Velik uspeh Novogoričanov

Velika dvorana Športnega centra Police v Ajdovščini je bila konec tedna prizorišče slovenskega pokala v modernih tekmovalnih plesih. Med primorskimi društvi je bil najuspešnejši Športni klub Pro DC Nova Gorica, ki je osvojil kar 18 odličij.

V Ajdovščini se je zvrstilo kar 460 nastopov v modernih tekmovalnih plesih. Foto: Primož Brecelj
V Ajdovščini se je zvrstilo kar 460 nastopov v modernih tekmovalnih plesih. Foto: Primož Brecelj

AJDOVŠČINA > Plesni studio Impulz iz Ljubljane in ajdovski zavod za šport sta v soboto in nedeljo v veliki dvorani Športnega centra Police v Ajdovščini gostila izredno obsežno tekmovanje slovenskega pokala v modernih tekmovalnih plesih. V soboto in nedeljo se je - vsak dan v skoraj 12-urnem programu - zvrstilo kar 460 nastopov plesalcev iz 3o klubov. Na sporedu so bile plesne zvrsti hip hop, break dance, electric boogie, hip hop battle in street show dance.

Odličja so osvojili tudi štirje primorski klubi. Najuspešnejši je bil Športni klub Pro DC iz Nove Gorice s po sedmimi zlatimi in srebrnimi ter s štirimi bronastimi odličji. Štiri odličja je osvojil Plesni klub Idrija, tri ajdovski Plesni klub ADC, dve pa novogoriški Športno kulturno plesni klub VIP.

Primorci so bili uspešni tudi v članski konkurenci. V hip hopu sta bila posamično na vrhu konkurence plesalca Pro DC Ian Lampič in Nace Novak. Med malimi skupinami je prvak postala skupina PK ADC Ajdovščina pred ŠK Pro DC iz Nove Gorice. Med dvojicami je bron osvojil par ŠK Pro DC Andraž Jeromen-Maj Lavrič. Prvaka sta postala Tjaša Leban in Lana Apotekar iz Šentjurja.

V disciplini hip hop battle je zmagal Nace Novak (Pro DC), tretje mesto pa je osvojil njegov klubski kolega Ian Lampič.

Primorski plesalci so si odličja priborili še v številnih mlajših kategorijah.


Najbolj brano