Veličasten sprejem Gasparinija v Izoli

Približno tisoč domačinov se je danes popoldne zbralo na Lonki in okoli krožišča v središču Izole ter v soju bakel in dimnih zaves pričakalo svojega srebrnega odbojkarskega junaka Mitjo Gasparinija.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > Ta se je najprej večkrat zapeljal v krožišču in nato stopil na oder na Lonki. “Toliko je bilo praznovanj v zadnjih dneh, vključno z včerajšnjim na Kongresnem trgu, ampak to ni bilo nič v primerjavi s tem, kar ste mi pripravili doma,” se je Izolankam in Izolanom zahvalil za bučno in prisrčno dobrodošlico.

Izolskemu odbojkarju je prvi na odru čestital predsednik Odbojkarskega kluba Izola Igor Komadina, ki je povedal, da se v Izoli ponovno prebuja moška odbojka in da se za njo odloča vse več mladih. Zvonka Radojevič, direktorica Centra za kulturo, šport in prireditve, ki je sprejem organiziral v sodelovanju z izolskimi navijači Ribari, pa je Gaspariniju izročila odbojkarsko žogo in ga prosila za podpis. Kmalu je bilo, jasno zakaj. Na oder sta namreč prišla starša Krisa Zudicha, ki jima je Gasparini izročil podpisano žogo za njunega sina.

Z željo, da bi ga na Japonskem, kamor Gasparini z družibo odpotuje v petek, spominjala na dom, mu je župan Danilo Markočič izročil sliko Izole ter ga povabil k zdravici s penino. Z Rudijem Bučarjem pa je slavljenec zapel eno njegovih najljubših, Isolano.

Na Lonki se je slavje nadaljevalo tako na odru, kjer so se zvrstili še nastopi Lee Sirk, Drilla in Masayah, Žige Rustje, Mefa ...., kot pod odrom, kjer so se okrog Gasparinija še lep čas tiščali številni mali in veliki oboževalci.


Najbolj brano