Valentino Rossi je oznanil, da se bo upokojil

“Odločil sem se, da se bom po koncu sezone upokojil,” je konec kariere - po 26 sezonah - danes v avstrijskem Spielbergu oznanil 42-letni Valentino Rossi. Njegovi ljubitelji, veliko jih je tudi v Sloveniji, ga bodo tako spremljali še do zadnje letošnje dirke 14. novembra v španski Valencii.

Otroci iz minimoto šole iz Vrtojbe so se leta 2013 v Misanu srečali 
z Valentinom Rossijem.  Foto: Igor Trifoni
Otroci iz minimoto šole iz Vrtojbe so se leta 2013 v Misanu srečali z Valentinom Rossijem.  Foto: Igor Trifoni

RIM > “Zelo mi je žal, želel bi si dirkati še naslednjih 20 ali 25 let, a žal to ni mogoče. Bilo je lepo, veliko je nepozabnih trenutkov in zelo sem se zabaval, to bo vedno z mano. Naslednje leto se bo moje življenje spremenilo. Ne bom več tekmoval na motorju, kar sem počel zadnjih 30 let in bilo je zelo zelo lepo,” je nizal Valentino Rossi. Devet naslovov svetovnega prvaka, 115 zmag v kraljevskem razredu moto gp, 235 zmagovalnih odrov - to je povzetek dolge in bogate kariere. Začela se je 31. marca 1996 v Maleziji na aprilii 125. Oboževalci ne bodo pozabili njegovih duelov z Biaggijem, Gibernauom, Stonerjem, Lorenzom, Marquezom ...

Odločitev o “upokojitvi” ni nepričakovana, saj je že pred sezono omenjal, da motivacijo za nadaljevanje najde, če se pri tekmovanju zabava in se poskusi uvrstiti vsaj med peterico najboljših. In kaj bo počel zdaj? Dopust bo preživel na svoji novi jahti, verjetno na Hrvaškem. “In preden bo prepozno bi rad imel otroka ali dva, kdove,” je simpatični Rossi napovedal nedavno.


Najbolj brano