V tretje gre rado?

Koprski rokometaši danes ob 19. uri gostujejo v Novem mestu. V Športni dvorani Marof jih v osmem krogu lige za prvaka čaka obračun s Krko. Z zmago bi si rumeno-modri praktično že zagotovili četrto mesto.

Jaka Moljk Foto: Zdravko Primožič/FPA
Jaka Moljk Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVO MESTO > Koprčani, ki so minuli konec tedna svoje navijače navdušili z imenitno igro proti starim in bodočim prvakom, drevi gostujejo na Dolenjskem. Njihovi privrženci pa še kar ne morejo pozabiti zadnje domače tekme, ko tudi dvorana že dolgo ni bila tako polna. Drži, da je k temu veliko prispeval atraktiven nasprotnik. Četudi je po koncu ob neodločenem izidu ostalo nekaj grenkega priokusa (Celjani so izenačili v zadnji sekundi), so bili gledalci vseeno zadovoljni. Po tako borbeni predstavi bi svoje fante z gromkim aplavzom z igrišča pospremili tudi v primeru poraza. “Navijači so nas vedno podpirali v dobrem in v slabem in se jim iskreno zahvaljujem. Športniki živimo za take tekme, kot je bila zadnja proti Celju. Ob polni dvorani je bilo zares izjemno igrati. Verjamem, da so gledalci uživali,” se je tekme z aktualnimi državnimi in pokalnimi prvaki spomnil Jaka Moljk.

A Primorci niso imeli veliko odmora, sezono pa želijo skleniti zmagovito. Že drevi jih v Novem mestu čaka Krka. Rumeno-modri so Novomeščane letos dvakrat ugnali, enkrat pa so izgubili. Čeprav so po napovedih favoriti, njihovo delo ne bo lahko. “Tako kot vsako tekmo želimo tudi tokrat zmagati, kar je na gostovanjih še toliko teže. Krka zna na domačem parketu presenetiti, kar smo že izkusili,” je pred tekmo previden Moljk.

Letošnjo sezono je v koprskem moštvu zaznamovalo veliko tekem in tudi veliko težav s poškodbami. Do konca sezone sta tako izgubljena Dani Zugan in Martin Kocjančič, medtem ko se bo soigralcem spet priključil Nino Grzentič.


Najbolj brano