V slovenski Istri so najboljše Koprčanke

Na močno primorsko obarvanem derbiju vrha so Kamničanke premagale Mariborčanke, na istrskem dvoboju je bila Luka Koper boljša od Ankarana, Krim pa je presenetil tokrat blede Novogoričanke.

Na istrskem derbiju se je veselila Luka Koper (v modri opravi) Foto: Zdravko Primožič/FPA
Na istrskem derbiju se je veselila Luka Koper (v modri opravi) Foto: Zdravko Primožič/FPA

Vodilne odbojkarice kamniškega Calcita Volleyja so v 14. krogu presenetljivo hitro (3:0) odpravile okrepljeno mariborsko NKBM Branik, sicer četrto ekipo prvenstva. Povratnik na mariborsko klop, novogoriški strokovnjak Samo Miklavc, bo imel še precej skrbi. Najučinkovitejša v vrstah Mariborčank je bila Novogoričanka Mirta Velikonja Grbac z devetimi točkami. Pri Calcitu sta Kanalki Špela in Polona Marušič, sicer igrali, a točk nista dosegli.

GenI Volley : Krim 2:3

ŠD Nova Gorica brez gledalcev, sodnika Vrenko in Melavc; po nizih -17, 14, -18, 24, -12.

Gen-I Volley: Grbac 6 , Leban 13, Kovačič 5, Goršek 2, Forštnarič 2, Đukić 12, Sillah 18, Blažič (libero, 0 napak), Žigon 1, Kranjc 8. Trener: Miodrag Stojaković

Nova Gorica Domačinke so si dovolile hud spodrsljaj, saj so izgubile s šesto ekipo prvenstva. Odločilna je bila slaba igra v prvem nizu, po kateri so Ljubljančanke zaslutile, da bi to lahko bil njihov dan. Novogoričanke so bile sicer v nadaljevanju dokaj uspešen zasledovalec. V petem nizu, so imele pri izidu 11:12 še odprto tekmo, a je nato na sceno stopila nekdanja igralka Gen-I Volleyja, prva napadalka Krima Nika Bavdaž. S tremi zaporednimi uspešnimi napadi priborila dve točki Ljubljančankam.

Ankaran : Luka Koper 0:3

Dvorana OŠ A. Ukmarja brez gledalcev, sodnika Novak in Tomec; po nizih: -24, -17, -25.

Ankaran: Markežič 1, Pobega, Valentinova Hristoskova 27, Pangerc 3, Trobec 9, Čotar, Valenčič 7 , Cerovac , Petranović 4, M. Ačko Jarkovič (libero, 0 napak), Okuka 4. Trener: Sebastjan Mikša.

Luka Koper: N. Đukić 13, Smolnik 16, Kolbl 6, Uršič 5, Širol, Simčić (libero, 1 napaka), Pavlovič, Kaker 9. Trener: Zoran Jerončič.

Koper Odbojkarice Luke Koper so po dolgi krizi prebile led in na istrskem derbiju za obstanek gladko premagale Ankarančanke. S tem so se Koprčanke otresle zadnjega mesta in nanj potisnile Ankarančanke. V ključnih trenutkih je z napadi Koprčanke reševala Dajana Smolnik.

V tretjem nizu so imele Ankarančanke napad za izenačenje na 26. točki, a je izkušena Tina Kaker njihovo žogo blokirala in odločila zmagovalca.


Najbolj brano