V Renče zlata iz blata

Društvo 4x4 Lijak je konec tedna gostilo drugo dirko državnega prvenstva s terenskimi vozili. Do zmage v kategoriji lahkih vozil je prišla tudi posadka iz Renč. V nedeljo bodo na svoj račun v Vrtojbi prišli ljubitelji dirk na dveh kolesih.

33 posadk se je soočilo s povsem razritim in vode polnim 
poligonom. Foto: Igor Mušič
33 posadk se je soočilo s povsem razritim in vode polnim poligonom. Foto: Igor Mušič

VOGRSKO > Društvo 4x4 Lijak iz Ozeljana je v glinokopu Vogrsko v spremenljivem in mokrem vremenu pripravilo izredno zahtevni progi za hitrostno-spretnostni preizkus in za težko terensko dirko s premagovanjem ovir z vitli. S strminami, grbinami, jarki, blatom in lužami v velikosti majhnih jezer se je borilo 33 posadk.

V hitrostno-spretnostni preizkušnji za najlažjo kategorijo bencinskih vozil je zmagala posadka Extreme teama iz Renč PrimožBevk - Ivo Gregorič v suzukiju samuraiju. V kategoriji težkih bencinskih vozil je slavila pomurska posadka Dino Sarjaš - Jože Sarjaš (ARO Trnje) z jeepom GC. V kategoriji vozil z dizelskim motorjem je zmagala posadka Simon Pregelj - Jan Pregelj iz kluba ORC White Tiger Nazarje, ki je vozila toyoto land cruiser.

S težko terensko preizkušnjo z vleko z vitlom sta najbolje opravila Erik Žorž in Žiga Zdešar iz ORC White Tiger z ECS buggyjem.

Tretja dirka državnega prvenstva v dirkanju s terenskimi vozili bo 1. in 2. junija, prireditelj pa bo Extreme team iz Renč. Ljubitelji bencinskih športov bodo sicer lahko uživali že v nedeljo na moto poligonu na mednarodnem mejnem prehodu Vrtojba, kjer bo društvo Gas Vrtejba gostilo dirko državnega prvenstva v motociklističnih razredih mini moto, skuter, supermoto in starodobniki. Kvalifikacije bodo že dopoldne, glavna dirka pa se bo začela ob 13. uri


Najbolj brano