V nogometnih krogih še naprej odmeva visok poraz Maribora v Sežani

Kdo pravi, da slovensko nogometno prvenstvo ni zanimivo? Visok poraz Maribora v Sežani je najbolj obeležil prvi prvoligaški krog po reprezentančnem razočaranju, v drugi ligi pa so uspeli izgubiti vsi trije klubi z vrha lestvice, kar so najbolj izkoristile Bilje.

Dvoboj domačega kapetana Antonia Azinovića (desno) in napadalca Maribora Luke Zahovića. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Dvoboj domačega kapetana Antonia Azinovića (desno) in napadalca Maribora Luke Zahovića. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > “Čakali smo na svoje priložnosti in jih ob štirih doseženih zadetkih tudi nekaj zapravili,” je bil po največji zmagi v svoji trenerski karieri zadovoljen trener Tabora Almir Sulejmanović, ki je s 4:1 Mariboru prizadejal identičen poraz, kot 30. septembra lani Mura na domačem stadionu v Fazaneriji. Ekipi sta igrali, kot da bi bili v obrnjenih vlogah, saj se je bolj zdelo, kot da so Sežanci Maribor in ne obratno.

Za Sežance je bilo to imenitno nedeljsko popoldne v več pogledih. Ne le zaradi prestižne zmage, s katero so povsem nadigrali Maribor, ampak tudi zato, ker so bili pod reflektorji vseh velikih medijev.

6

zaporednih zmag in en remi je pred gostovanjem v Sežani nanizal Maribor

Prvič brez premij

Za državne prvake je bila to prva tekma izven paketa premij za zmago. Športni direktor Zlatko Zahović je namreč pri svojih skušal prebuditi slo po zmagi s premijami - za pet tekem je namenil pol milijona evrov oziroma 100.000 evrov na tekmo. To veliko pove o trenutnem stanju pri prvakih, ki so v vseh pogledih - predvsem pa finančno - daleč pred vsemi ostalimi, a se kljub temu mučijo. “Na žalost nam na Primorskem ne gre. Saj ne bo več nobene tekme letos tu?” se je sicer skušal pošaliti Darko Milanič, ki je pred tem v Kopru izpadel tudi iz pokalnega tekmovanja, mnogi navijači vijoličastih pa so bili neizprosni in trenerju svetovali, naj kar ostane doma - na Primorskem. Vsem je očitna brezvoljnost vijoličastih, potrebo po osvežitvi v strokovnem štabu pa vidijo že vsi, razen športnega direktorja Zahovića, ki še naprej vztraja z Milaničem. Ta je ponudil odstop avgusta, prav po zmagi proti Taboru v Ljudskem vrtu, ko so se vijoličasti izvlekli zaradi igralca več na igrišču. Maribor je iz leta v leto slabši in ima srečo, da nima resnega tekmeca. Olimpija je organizacijsko v razsulu in brez plač, pa kljub temu vodi s petimi točkami prednosti. Tretji klub, ki bi lahko konkuriral za vrh, so Domžale, a so očitno preveč trgovale. Vsi ostali so po proračunih daleč zadaj, kar pa Aluminiju in Muri ne preprečuje, da sta tik pod vrhom prvenstvene lestvice. Na dnu je Rudar že v rahlo izgubljenem položaju, saj ga je po pokalnem porazu v Lendavi v soboto v Stožicah s 6:1 ponižala Olimpija, že tretji letošnji trener Nikola Jaroš pa se je takoj po tekmi usedel v avto in odšel.

Lahko Dekani ustavijo tudi Koper?

V drugi ligi so istočasno izgubili tako Gorica, Koper kot Radomlje, torej nihče od vodilnih ni znal izkoristiti spodrsljaja tekmecev in si nabrati kako točko več prednosti, ampak so se jim ostali tekmeci približali. Nafta, ki je doslej v gosteh beležila skoraj ničen izkupiček, je slavila v Novi Gorici, Bilje so le štiri točke od prvega mesta in tudi s skalpom Radomelj postajajo vse večje presenečenje lige. Koper je nepričakovano padel na sicer zelo težkem igrišču v Ravnah na Koroškem, že v petek pa ga čaka lokalni derbi proti oživelemu Jadranu iz Dekanov, ki je po menjavi na trenerskem stolčku zmagal tri tekme zapored in to vse tekmece s spodnjega dela lige.


Najbolj brano