V Ljudskem vrtu bo veselo

Kaj lahko še ponudijo preostali trije krogi prvoligaškega nogometnega plesa: potrditev trendov zadnjega obdobja ali nov zasuk pri vrhu? Morda bomo veljavni odgovor dobili že v soboto po derbiju v Ljudskem vrtu.

Semir Smajlagić (v ospredju v svetlejšem dresu) je sprožil edini 
nevarnejši strel v vrata Triglava, najbližje golu pa je bil poskus 
Marka Tešije (v ozadju).  Foto: Foto Lado/ND Gorica
Semir Smajlagić (v ospredju v svetlejšem dresu) je sprožil edini nevarnejši strel v vrata Triglava, najbližje golu pa je bil poskus Marka Tešije (v ozadju).  Foto: Foto Lado/ND Gorica

NOVA GORICA > Maribor in Olimpija sta v letošnji sezoni zamenjala že precej agregatnih stanj. Ta čas se zdi, da se je tehtnica močno nagnila na stran aktualnih državnih prvakov, pa čeprav tekmeca za naslov na lestvici loči le točka. Maribor bo v razprodanem Ljudskem vrtu, kjer bo pravico delil Koprčan Damir Skomina, deležen tudi prednosti domačega igrišča, v rezervi pa ima še dva bolj ali manj oprijemljiva aduta, zavoljo katerih bi mu za ubranitev naslova bržkone zadostoval že neodločen izid. Gostitelji imajo boljši medsebojni izkupiček, kar je ob enakem številu točk prvi števni dejavnik za določitev vrstnega reda, pa tudi navidez ugodnejši razpored do konca sezone. Olimpijo po tekmi v Ljudskem vrtu čakata še domač dvoboj s Krčani in obračun v Domžalah. Mariborčani pa se bodo prihodnjo sredo podali v Celje, za konec, 27. maja, pa se bodo v Ljudskem vrtu soočili z Novogoričani, ki bi jim le stežka preprečili predvideno veselico.

Izbranci Mirana Srebrniča so ostali brez stvarnih možnosti, da v preostalih treh tekmah ujamejo četrto mesto in morebitni tretji zaporedni evropski nastop. Zdi se, da bodo v pokalnem finalu z Aluminijem (30. maja) za Olimpijo stiskali pesti tudi v taboru Rudarja, pri katerem bodo v prvi tekmi 34. kroga v petek gostovali prav Novogoričani, ki za tekmeci zaostajajo šest točk. Prav Velenjčanom nepredvidljivosti navkljub najbolje kaže v boju za četrto mesto. Celjanom bežijo za tri točke, imajo pa tudi boljši izkupiček medsebojnih dvobojev ter ugodnejši razpored do konca sezone.

300 evrov kazni bodo morali zaradi nešportnega obnašanja plačati Novogoričani in Ankarančani. Nogometaši primorskih ekip so v 33. krogu prejeli po pet rumenih kartonov.

Bolj vroče utegne biti v boju za obstanek. Ankarančani (23 točk) bodo preostale tekme odigrali v novogoriškem športnem parku. Obe nedeljski v vlogi gostitelja, čez teden dni pa bo na sporedu zadnji primorski obračun v tej sezoni z Gorico, ki izbrancem Vlada Badžima ni naredila usluge na domačih obračunih s Triglavom (25). Kranjčani bodo že v soboto gostili Aluminij (30), ki na osmem mestu še ni povsem brezskrben, posebej ob dejstvu, da je Matej Poplatnik očitno spet ujel strelsko formo. Triglav bo tudi prihodnjo sredo igral doma, in sicer proti Domžalam, za konec pa ga čaka gostovanje pri Rudarju.


Najbolj brano