V Kopru ustanavljajo nov košarkarski klub

Po neslavnem koncu KK Koper Primorske, ki bo zaradi velikih dolgov ugasnila, je bilo osrednje vprašanje, kako zagotoviti igranje vsaj mlajšim selekcijam. Rešitev so našli v novem klubu, ki ga med drugim ustanavlja tudi dosedanji igralec Primorske Luka Vončina.

Pobudnika ideje o novem košarkarskem klubu sta donedavni 
igralec Kopra Primorske  Luka Vončina (na fotografiji) in trener 
mlajših selekcij  Jani Fortuna.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Pobudnika ideje o novem košarkarskem klubu sta donedavni igralec Kopra Primorske Luka Vončina (na fotografiji) in trener mlajših selekcij Jani Fortuna.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > V teh dneh je na elektronske naslove staršev in igralcev zakrožilo pismo, pod katerega sta podpisana donedavni igralec in nekaj časa tudi kapetan Kopra Primorske Luka Vončina in trener mlajših selekcij Jani Fortuna, v katerem obveščata o premiku naprej.

Košarkarska zveza Slovenije je namreč mlajše selekcije KK Koper Primorska izključila iz tekmovanj, ki zaradi vladnih ukrepov sicer mirujejo že tretji mesec. “V veselje nam je sporočiti, da smo ustanovili novo košarkarsko društvo, z imenom Basketball Club Koper oziroma krajše BC Koper. Pobudnika ideje sva Luka Vončina, članski igralec v Kopru že od sezone 2018/2019, ki bo prevzel organizacijsko-marketinško-promocijske aktivnosti, ter Jani Fortuna, trener iz Kopra, v zadnji sezoni tudi vodja mlajših kategorij in šole košarke v Kopru, ki bo skrbel za strokovni del. Želimo vas obvestiti, da smo v zadnjih tednih iskali najboljše rešitve, ki nam bodo omogočile zaživeti košarko med mlajšimi kategorijami in le-to v naslednjih letih dvigniti na višjo raven. Priključujejo se že tudi nekateri košarkarski zanesenjaki, ki bodo z veseljem pomagali novemu klubu na vseh področjih. Klub bo s košarkarskimi aktivnostmi začel takoj, ko bodo dosedanje uredbe preklicane, veseli pa bomo udeležbe vseh košarkarjev, ki bi želeli nadaljevati z igranjem in treniranjem košarke oziroma vseh najmlajših, ki se do sedaj še niso imeli možnosti priključiti klubskemu delu,” med drugim piše v sporočilu, kjer vabijo starše na srečanje prek zooma.


Najbolj brano