V končnici do točke

Dvoboj Aluminija in Ankarana se je drugič končal po enakem scenariju - zgodnjem vodstvu Aluminija in izenačenju v zadnjih minutah tekme. Ankaran se je utrdil na devetem mestu.

Ankarančani (v svetlih dresih) so si  v končnici tekme priigrali 
točko. Foto: Jure Batagelj
Ankarančani (v svetlih dresih) so si v končnici tekme priigrali točko. Foto: Jure Batagelj

KIDRIČEVO > Zanimivo je, da so se nogometaši Aluminija in Ankarana že tretjič v sezoni razšli z neodločenim izidom 1:1. Izid povsem ustreza dogodkom na igrišču, saj sta obe ekipi igrali napadalno. Domači so sicer hitro povedli, a ob koncu tekme se je obrestoval pritisk Primorcev, ki so prišli do izenačenja in s tem poskrbeli, da se jim Kidričani v boju za obstanek niso oddaljili že na osem točk.

Za gostitelje se je tekma začela sanjsko, saj so izkoristili že prvo priložnost na tekmi, v peti minuti je Francesco Tahiraj z desne strani podal v kazenski prostor, v katerem je bil povsem sam Rok Kidrič (jeseni se je hitro razšel z Ankaranom). Nato bi vratarja Primoža Bužana lahko dvakrat premagal Luka Štor. Na drugi strani so bili v prvem delu gosti najbližje zadetku v 30. minuti, ko je Brazilec Felipe Santos vse pripravil za zadetek, a je žogo zaustavila vratnica.

Aluminij : Ankaran 1:1 (1:0)

Stadion v športnem parku Aluminij, gledalcev 250, sodnik Perić (Kranj). Strelca: 1:0 Kidrič (5), 1:1 Delgado (87).

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Martinović, Zeba, Ploj, Jurčević, Petrović, Mensah, Tahiraj, Štor (od 46. Krajnc, od 90. Rogina)), Kidrič (od 82. Nunić). Trener: Oliver Bogatinov.

Ankaran: Bužan, Mate, Pahor, Badžim, Soldo (od 46. Humar), Gliha, Suljić, Delgado, Nkama, Santos (od 90. Zemljak), Gerc (od 82. Bišević). Trener: Vlado Badžim.

Rumeni kartoni: Mensah, Krajnc, Tahiraj; Gerc.

Gostom se je v tretji minuti drugega polčasa ponudila priložnost prek Vedrana Gerca, potem so imeli domači v enem napadu dve priložnosti, Bužan je najprej ubranil strel Maria Jurčevića, nato pa še poskus Kidriča.

V zaključku je sledil pritisk Ankarana. V 87. minuti je Timotej Mate dobro streljal, a priboril le kot, iz katerega je vendarle padel izenačujoči gol. V gneči je žogo dobil Francoz Raoul Delgado, v prvem poskusu z volejem je zadel enega od Aluminijevih obrambnih igralcev, v drugo pa je žogo spravil čez golovo črto.


Najbolj brano