V igri je le še teorija

Pet krogov pred koncem prvenstva v prvi slovenski nogometni ligi Novogoričane v boju za obstanek ohranja le še teorija. Proti Muri so v petek sicer prvi zadeli, a tudi hitro zapravili priigrano in bili v preostanku tekme nemočni.

Novogoričani (v belo-modrih dresih) so  v športnem parku z Muro 
še drugič povlekli krajšo.  Foto: Jakob Batič/Fotolado
Novogoričani (v belo-modrih dresih) so v športnem parku z Muro še drugič povlekli krajšo.  Foto: Jakob Batič/Fotolado

NOVA GORICA > Proti Sobočanom so se Novogoričani igrali z ognjem in se opekli. Že ob natančni in osredotočeni izvedbi je z zasedbo Anteja Šimundže, ki ima izdelan taktični načrt, težko kaj opraviti. S površno predstavo, v kateri je bil zadetek Tjaša Begića tako rekoč labodji spev domačinov, pa je četrti poraz na četrtem sezonskem soočenju s Sobočani logična posledica. “Začeli smo dobro. Bili smo pogumni in drzni ter tudi dosegli vodilni zadetek. Potem smo prejeli nepotreben gol, ki nam je zbil moralo. Tudi drugemu zadetku je botrovala naša napaka. Na odmor smo tako šli s spuščenimi glavami, a smo iz slačilnice vendarle prišli s potrebnim zagonom. V nadaljevanju smo hitro prejeli tretji gol, po katerem ni bilo več vrnitve, zlasti proti tekmecu, kot je Mura, ki je bila agresivna in čvrsta v dvobojih,” je strnil dogajanje na igrišču Begić. Mladi Izolan je bil ena redkih svetlih točk v domači zasedbi, ki je bila ranljiva v obrambi in nedorečena v napadu.

Gorica : Mura 1:5 (1:2)
Športni park, brez gledalcev sodnik Glažar (Hajdina) 6. Strelci: 1:0 Begić (17), 1:1 Zirdum (23, ag), 1:2 Cipot (39), 1:3 Gorenc (54), 1:4 Bobičanec (71), 1:5 Štrakl (90).
Gorica: Likar 5, Zirdum 5, Velikonja 5 (od 59. Colley 5), Mavretič 5,5 (od 58. Cvijanović 5,5), M. Kavčič 5,5, Hodžič 5, T. Kavčič 5, Paljk 5 (od 58. Oyewusi 5,5), Nkama 5,5 (od 74. Baruca -), Begić 6 (od 74. Kačinari -), Vipotnik 5. Trener: Aleksandar Jović.
Mura: Obradović 6, Gorenc 6,5, Maruško 6,5, Karničnik 7, Kouter 7 (od 80. Horvat -), Ouro 7, Pucko 6,5 (od 66. Šturm 6), Kous 6,5, Bobičanec 7 (od 85. Đurak -), Maroša 6,5 (od 80. Štrakl 7), K. Cipot 7 (od 67. Žižek 6). Trener: Ante Šimundža.
Rumeni kartoni: Hodžič, M. Kavčič; Pucko, Karničnik, Gorenc.

Naposled se tudi igralni in sistemski izbor Aleksandra Jovića ni izkazal za posrečenega. Ne v začetni postavi ne pri menjavah, ki po zaostanku 1:3 proti že razigranemu tekmecu niso mogle opraviti kaj več. Z manjkajočimi prvokategorniki Miho Mevljo, Matijo Širokom in Rokom Grudino v prvi enajsterici bi sicer lahko bilo marsikaj drugače. “Dejansko nismo bili podobni sami sebi. Namesto, da bi nam bil vodilni gol vzgib za nadaljevanje, nismo več vedeli, kaj početi. Za povrh smo si privoščili napake in prejeli zadetke, ki jih ne bi smeli. Prvega po prekinitvi in avtogolu, drugega po izgubljeni žogi na tekmečevi polovici in hitrem protinapadu Mure. Na prvoligaški ravni se nam takšni goli ne bi smeli primeriti,” je povedal Jović.


Najbolj brano