V četrtem krogu odjeknili dve petardi

Na vrhu lestvice pričakovano ostaja Koper, Tolmin se je v Mirnu moral pošteno namučiti za nove tri točke. Petarda je padla tudi v Izoli, sosedski derbi v Vipavski dolini pa se je končal z delitvijo točk.

 Foto: Jure Batagelj
Foto: Jure Batagelj

Plama Podgrad : Koper 1:5 (1:2)

Stadion v Krvavem potoku, gledalcev 100, sodnik Šabanagić (Ljubljana). Strelci - 1:0 Lovro Bizjak (10), 1:1 Matija Petrović (26, z 11m), 1:2 Stipe Vrdoljak (33), 1:3 Edin Fatić (47), 1: Stipe Vrdoljak (77), 1:5 Stipe Vrdoljak (81).

Plama Podgrad: Gustinčič, Beltram, Bizjak (od 60. Ujčič), Marinac, Vrh, Mezgec (od 82. Šavron), Đurić, Kirn, Jagodnik (od 60. Gombač), Ribič (od 76. Tomažič), Furlan. Trener: Damjan Počkaj.

Začetek v EPNL

Konec tedna se je začelo tudi prvenstvo v primorski ligi. Izidi uvodnega kroga - Košana : NŠ Ankaran 1:3 (0:0), Renče : Ilirska Bistrica 3:0 (2:0), Komen : Ankaran-Postojna B 1:3 (1:3), Portorož-Piran : Korte Avtoplus 0:2 (0:1), Cerknica prosta.

Koper: Koper: Grlj (od 46. Bužan), Pirjevec (od 74. Maslić), Vrdoljak, Fatić (od 74. Tramte), Glavaš, Tomić, Hadžić, Štromajer (od 58. Verunica), Petrović, Bukara (od 46. Opara), Kovačević. Trener: Damir Milinović.

KRVAVI POTOK > Podgrajčani so bili ena redkih ekip, ki je v lanski sezoni uspela namučiti profesionalno ekipo z Bonifike. Letošnjega favorita lige s proračunom, ki presega skupne proračune ostalih ekip, pa je tokrat šokirala z zgodnjim vodstvom, ko je gostitelje popeljal v vodstvo Lovro Bizjak. A po 16. minutah so gostje že uspeli izenačiti, ko je strel z enajstih metrov uspešno izvedel Matija Petrovič. Koprski kozli so nekaj minut zatem povedli in s tem nakazali na razplet tekme. Stipe Vrdoljak je zadel prvega od treh zadetkov na tekmi. V drugem polčasu je v vrata Kopra stopil Primož Bužan, ki je po prekinitvi pogodbe z Ankaranom odšel v koprski klub, kjer je zamenjal Igorja Nenezića, s katerim so se presenetljivo razšli. RM

Adria : TKK Tolmin 0:1 (0:0)

Igrišče Pri Štantu, gledalcev 110, sodnik Antić (Dekani). Strelec B Kucalović v 82. minuti.

Adria: Stojković, Gomboc, Umek, Humar, Hlede, Lazar (od 72. Zovatto), Komel, Klepac (od 86. Pavlin), Mat. Godnič, Švigelj (od 62. Leban), Terčon (od 72. Žibernik). Trener: Mitja Kristančič.

TKK Tolmin: Likar, Kos, Šturm, Kavčič, Perše, Jarc (od 46. Torkar), B. Kucalović, Kravanja, Kumer, Rutar, Lapanja (od 64. Perše). Trener: Jan Kragelj.

MIREN > Mirenci so dolgo časa pretili drugouvrščenemu Tolminu, ki je prejšnji teden izgubil prve točke v neposrednem dvoboju z vodilnim Koprom, potem pa so nekoliko oslabljeni Tolminci v zadnjih minutah prek Bobana Kucalovića zadeli za dragocene tri točke. Domači trener Mitja Kristančič je v zadnji tretjini tekmi tvegal z okrepitvijo napada - v igro je vstopil tudi veteran, 49-letni Filippo Zovatto. Z igro na vse ali nič so domači skušali priti do zmage, a se jim tveganje ni izšlo.  RM

Elta Izola : Jadran HK 5:0 (5:0)

Mestni stadion, gledalcev 100, sodnik Podgoršek (Duplje). Strelci - 1:0 Stojadinović (6), 2:0 D. Vidaković (10), 3:0 Topić (12), 4:0 Mandir (13). 5:0 Babić (28).

Elta Izola: Trajkovski, Pajnkihar, Ećimović (od 80. Srebernič), D. Vidaković, Husu, Stojadinović (od 68. Baruca), Mandir (od 81. Maver), Pletikos, Babič (od 60. Fortuna), Topić, J. Rupnik (od 81, Žunić). Trener: David Kompara.

Jadran Hrpelje Kozina: Kovač, Nikolić, Udovič, Petrovački, Terčič, Dujmovič, Rojc, Vežnaver, Toškan (od 70. Filipović), Meš, Šuber.

IZOLA > V Izoli je bilo vse razrešeno v razmaku pičlih šestih minut, saj so gostitelji med šesto in 13. minuto prek Milojice Stojadinovića, Davida Vidakovića, Marka Topiča in Marina Mandirja zabili kar štiri gole. Gostje so pred tekmo ostali brez trenerja, saj so se razšli z Antonom Ljubom Modrijanom, ki je sicer še bil na v petek osveženem seznamu uradnih oseb tretje SNL. Očitno so se vdali že takoj, ko so stopili na igrišče. Preostanek tekme je bil za domače zgolj rutina, ki jo je skalil le rdeči karton v 68. minuti za strelca Vidakovića. RM

Fama Vipava : Primorje 1:1

Stadion Ob Beli, gledalcev 220, sodnik Žnidaršič (Kranj). Strelca - 1:0 Keranović (2), 1:1 Podgoršek (32).

Fama Vipava: Želko, Sluga, Vuga (od 66. Bratina), Marc, Keranović, Leban, J. Nešković (od 59. Balaj) , Kandare, Panič Nardin (od 74. Ivanović), Jamšek, Tutuš. Trener: Adrijan Fegic.

Primorje: A. Nabergoj, Masten, Žgur, Podgoršek, Božič, Tribušon, Stibilj (od 75. Nabergoj , Cej (od 46. L. Kompara, Krapež, Ibraković (od 54. Žvab), S. Kompara. Trener: Borut Jermol.

VIPAVA > Sosedski derbi je pritegnil več kot 200 gledalcev. Končal se je z delitvijo točk, pri čemer pa so imeli gostitelji v prvem polčasu lepo priložnost, da izdatneje povedejo. Po zgodnjem zadetku Alena Keranovića, ki je šokiral goste, so Vipavci zapravili še enajstmetrovko za povišanje vodstva. Kazen je prišla v 32. minuti, ko je končni izid dvoboja postavil novinec v ajdovskem dresu, branilec, po potrebi pa tudi zvezni igralec Žan Podgoršek. RM


Najbolj brano