Usoden deveti dvoboj

V devetem prvoligaškem krogu je o prvem mestu na ženski lestvici odločil maratonski derbi med vodilnimi Izolankami in prvimi zasledovalkami Ljubljančankami. Slednje so bile uspešnejše. Tudi moška izolska vrsta je ostala praznih rok.

Jana Ludvik je v sobotnem derbiju za Arrigoni prispevala dve 
točki. Foto: Igor Mušič
Jana Ludvik je v sobotnem derbiju za Arrigoni prispevala dve točki. Foto: Igor Mušič

Medtem ko je v ženski elitni deveterici tokrat dan počitka pripadel Mahle Letriki iz Vrtojbe, so se v Ljubljani dekleta izolskega Arrigonija v boju z najnevarnejšimi tekmicami za osvojitev naslova borila kar tri ure. Po zaslugi Jane Ludvik so bolje začele Primorke, a so nato Ljubljančanke dobile kar tri dvoboje zapored. Nekaj upanja na preobrat je v petem in sedmem dvoboju prinesla Lea Paulin, ki je premagala eno od obeh vodilnih igralk Ljubljane Niko Veronik in nato še Tamaro Pavčnik. Minimalni zaostanek je v osmem dvoboju z dobro igro izkoristila Jana Ludvik, ki je ugnala še drugo odlično igralko gostiteljic, Nikino sestro Zalo Veronik. Usoda Izolank je bila nato v rokah Urške Čokelj, ki se je v prvem nizu proti Niki Veronik dobro držala in ga je izgubila na razliko, nato pa se je pokazalo, da je Ljubljančanka trenutno vendarle boljša.

Aktualni državni moški prvak Krka je premagal do sobote še neporaženi Maribor. Dolenjci so se s tem zavihteli na vrh lestvice. Mariborčane je v devetem krogu prehitel še Interdiskont, ki na svojem parketu na Ravnah na Koroškem Izolanom ni dovolil presenečenja. Arrigoni je sicer z zmago Matije Novela uvodoma povedel, a je dvoboj kmalu pokazal, da imajo Korošci z Mitjo Horvatom (tri zmage) bistveno premoč. Primorci so se gostiteljem nazadnje približali v petem dvoboju, ko je Erik Paulin skupni izid znižal na 3:2.


Najbolj brano