Usoda je želela drugače

Rumeno-modri so z Urošem Rapotcem kot trenerjem po klavrnem začetku doživeli pravi preporod. Dolgoletni koprski rokometaš je pred dvema mesecema prevzel vodenje mlade primorske ekipe, ki je pod njegovim vodstvom nanizala kup dobrih rezultatov.

Uroš Rapotec Foto: Tomaž Primožič/FPA
Uroš Rapotec Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > V koprskem taboru vlada dobro vzdušje. To je vidno na treningih, kjer se rumeno-modri zavzeto pripravljajo na zadnje tri tekme v prvi DRL v letu 2018. Čeprav so minuli teden morali vnovič priznati premoč favoriziranemu Celju, to ni skazilo pozitivne energije med rokometaši. Dobro razpoložen je tudi glavni trener Uroš Rapotec, ki pa se zaveda, da jih pred zasluženim zimskim premorom čaka še precej napornih dni.

Prejšnji teden ste izgubili proti Celju, podobno kot že na medsebojni tekmi v Kopru. Kljub temu opažate napredek v igri?

“Napredek je viden v rezultatih. Tako kot na prvi tekmi smo tudi tokrat v prvem polčasu zaostajali z visoko razliko. V nadaljevanju smo tekmeca lovili, ga tudi ujeli, za kaj več pa nam je zmanjkalo moči. Dejstvo je, da smo igrali na njihovem parketu, kjer je vse skupaj še toliko teže.”

Uroš Rapotec

trener RD Koper

“S fanti, ki jih imam na voljo bom delal, vprašanje pa je, kakšne cilje in želje ima uprava kluba.”

Odkar ste prevzeli moštvo, so fantje večkrat pokazali, da imajo karakter. Velikokrat se je zgodilo, da ste lovili nasprotnika in ga na koncu tudi ujeli. Od kod torej slabši začetki tekem?

“Predvsem na gostovanjih se nam to prevečkrat dogaja. Na srečo smo v večini primerov to uspeli obrniti. Se pa zavedamo, da bo take otvoritve tekem treba popraviti.”

Se spomnite trenerskega začetka. Kakšen izziv je bila nenadna sprememba za vas?

“Iskreno, še vedno bi raje igral. Še kot igralec, ko sem bil del slačilnice, sem se s fanti veliko pogovarjal. Oni so moje nasvete upoštevali. Sedaj je razlika samo ta, da se z njimi ne tuširam več. Spoštujejo me veliko bolj, zavedajo se, da za rezultate prvo odgovarjam jaz.”

Sedaj ste imeli nekaj več časa za pripravo. Prvi od treh zahtevnih tekmecev, ki sledijo v prvi DRL, bo že jutri Maribor, ki vas je letos že ugnal.

“Res je, pred nami so še trije zahtevni tedni. Odigrali bomo tri prvenstvene tekme in eno pokalno. A gremo korak za korakom. Najprej je tu Maribor. Glede na to, da smo s Celjem igrali prejšnji teden, smo imeli nekaj več časa, da smo napolnili baterije. Nasprotnika analiziramo, vemo, da smo na Štajerskem izgubili, pa tudi v Kopru bo zagotovo težko.”

Potem sledi daljši premor, ki bo verjetno koristil tako vam kot fantom. A kar je še pomembneje, odpirajo se možnosti za nove okrepitve. Bi si želeli koga pripeljati v klub?

“Ekipa je popolna. Manjkajo nam sicer poškodovani rokometaši, ki se bodo počasi vrnili. S fanti, ki jih imam na voljo, bom delal, vprašanje pa je, kakšne cilje in želje ima uprava kluba. Sicer se pogovarjamo, da je odločilni faktor denar. Jaz sem za to, da se zagotovi, da ekipa ostane nespremenjena. Če pa bi prišlo do kakšnega primanjkljaja, bo nadgradnja dobrodošla.”


Najbolj brano