Uradno slovo odličnih paraolimpijcev

Potem ko sta vrhunska športnika invalida in udeleženca paraolimpjskih iger, gorenjski plavalec Darko Đurić ter primorski plavalec in kajakaš Dejan Fabčič sredi maja sporočila, da bosta že pred paraolimpijskimi igrami v Tokiu 2022 zaključila tekmovalno kariero, sta to včeraj storila tudi uradno na slovesnosti, ki sta jo pripravila Zveza za šport invalidov Slovenije in Slovenski paraolimpijski komite.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Za glasbeni program je poskrbel raper Rok Terkaj. Oba športnika sta dvakratna paraolimpijca in oba sta se v Riu 2016 izvrstno odrezala - Darko Djurić (na fotografiji v sredini levo) s četrtim mestom v plavanju, Dejan Fabčič (desno ob Đuriću) je bil šesti v veslanju na mirnih vodah.

Kajakaš iz Podnanosa je pojasnil, da Djurićeva odločitev o koncu kariere, ki jo je sporočil nekaj dni pred Fabčičem, nanj ni vplivala. Odločitev o umiku je zorela že leto dni. Fabčič se bo posvetil zdravniškemu poklicu in družini. Po medicinski plati bo še sodeloval s Kajakaško zvezo Slovenije, športno pot pa bo - vsaj na rekreativni ravni - nadaljeval kot lokostrelec.


Najbolj brano