Turk izgubil vodstvo

Mednarodni reli Nova Gorica je pred odločilno zadnjo 12. hitrostno preizkušnjo Kromberk - Ravnica. Idrijska posadka Rok Turk - Blanka Kacin je izgubila vodstvo. V deveti hitrostni preizkušnji na Kambreškem je nekoliko zaplesala po progi, ostala brez prednje maske njunega peugeota 208 r 5 in z izgubo časa, veliko več kot tri minute.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > V absolutni razvrstitvi je vodstvo prevzel Čeh Ondrej Bisaha (ford fiesta R5). Težave sta na Kambreškem imela tudi druga Idrijčana - Aleks Humar in Jaka Cevc, ki sta želela z drugega mesta napredovati na prvo med vozili s pogonom na en kolesni par, vendar pa sta Primorca zaradi počene pnevmatike izgubila več kot dve minuti.

Tako so v absolutni konkurenci pred zadnjo hitrostno preizkušnjo na vrhu posadke Ondrej Bisaha - Petr Tesinsky (Češka), Claudio de Cecco - Jean Campeis (Italija, 10 sekund zaostanka) in madžarska Hrvata Krisztian Hideg in Istvan Kerek. (23 sekund).

Turk in Kacinova sta padla na peto mesto in sta s skoraj tremi minutami zaostanka praktično izločena iz boja za absolutno zmago. Obetata pa si zmago za točke državnega prvenstva.

Na drugo mesto med Slovenci se je povzpel Tim Novak z Urošem Ocvirkom - tudi vodilni v konkurenci vozil z dvokolesnim pogonom. Samo dve sekundi je v tem razredu zaostala novogoriška posadka Denis Mrevlje - Rok Gomizelj. Tretje mesto v tem razredu zasedata Kraševca Jernej in Gregor Fakin. Humar in Cevc sta v tem razredu padla na četrto mesto.

Omeniti velja, da sta Novak in Mrevlje v absolutni razvrstitvi med Slovenci prehitela idrijsko posadko Darko Peljhan - Anja Verbič, ki ima štirikolesno gnan in zmogljivejši avtomobil.

Dirkači bodo prihajali cilj relija pred novogoriško perlo med 17. uro in 18.30. Svečana podelitev priznanj bo oB 19.30 pred Merkurjevim centrom v Kromberku.


Najbolj brano