Tudi srebrna kolajna s svetovnega prvenstva

V Shoreacresu v Texasu se je končalo mladinsko svetovno prvenstvo za ILCA 6. Luka Zabukovec se je izkazal z drugim mestom med do 17 let starimi vrstniki.

V konkurenci 160 jadralcev iz 33 držav se je Luka Zabukovec (na fotografiji) prebil v zlato skupino, kjer je osvojil visoko 14. mesto, dosežek pa ga je v ožji konkurenci jadralcev do 17. leta pripeljal na drugo mesto. Prestižna zmaga se mu je izmuznila zadnji finalni dan po do konca negotovem obračunu z italijanskim jadralcem. Med 51 jadralkami iz 19 držav je Alenka Valenčič nastope končala na 22. mestu, najvišje se je v posamezni regati uvrstila na deveto mesto. V močnem vetru ji je za odmevnejšo uvrstitev zmanjkalo moči.

V portugalski Vilamouri so pod streho spravili mladinsko evropsko prvenstvo za razreda jadrnic 420 in 470. V razredu 420 so nastopile tri slovenske posadke: Ana Planinšič in Lara Božič sta bili 26. in 9. v konkurenci U-17, Toni Benčič in Anton Rejec sta bila 33. Daniel Cante in Gašper Babič pa 65. V razredu jadrnic 470 je mešana posadka Martin Fras in Mija Škerlavaj osvojila 25. mesto. Včeraj se je na Danskem začelo evropsko prvenstvo optimistov. V Sonderborgu je prijavljenih 142 dečkov in 111 deklic, med njimi tudi sedemčlanska slovenska ekipa, v kateri so dečki Jean Jakob Vežnaver, Pier Maria Paparella, Filip Luka Butinar in Filip Valjavecter deklice Lara Aurora Hummel, Lina Sorta in Lana Al-Dilaimi.


Najbolj brano