Trije goli Kristjana Čujca

Petnajsti krog prve državne lige dvoranskega nogometa na vrhu ni prinesel sprememb. Vodilna trojka še naprej zbira točke - tudi ob pomoči Primorcev. Kristjan Čujec je za Dobovec zadel trikrat. Škofijski Bronx se je z zmago nad Stripyjem utrdil na četrtem mestu.

V dresu Dobovca je tri gole dosegel tolminski reprezentant Kristjan 
Čujec. Foto: Tomaž Primožič /FPA
V dresu Dobovca je tri gole dosegel tolminski reprezentant Kristjan Čujec. Foto: Tomaž Primožič /FPA

Bronx je pred 120 navijači na Škofijah dobil pomemben dvoboj s tekmecem za četrto mesto - Stripyjem. Primorci so pokazali, da znajo biti učinkoviti, tudi kadar njihov najnevarnejši mož Nik Zajc ni pri strelu. Tokrat je bil junak Dejan Bojkić, ki je načel mrežo Škofjeločanov, sredi drugega polčasa pa je s hitrim odgovorom na zadetek gostov Bronxu zagotovil zmago.

Kobariški Oplast v dvorani vodilnega Maribora ni imel stvarnih možnosti za presenečenje, še posebej, ker je dopotoval oslabljen - brez Dražena Žarića. Primorci so se do sredine prvega polčasa disciplinirano branili, po tem pa so se favoriti za naslov prvaka začeli oddaljevati. Zaostanek treh golov ob polčasu ni obetal nič dobrega. V drugem delu igre so Kobaridci pokazali nekoliko boljšo igro in dosegli častni zadetek prek Aljaža Kusterleta, o zmagovalcu pa ni bilo dvoma.

Dobovec - sicer prvi zasledovalec Mariborčanov - je praktično odpisanemu Benediktu nasul kar 12 golov. Tolminski reprezentant Kristjan Čujec je prispeval tri.

Edino presenečenje kroga se je zgodilo na Vrhniki, kjer je tretja Litija že po nekaj minutah za dva gola zaostajala za Silikom. Sledil je sicer pričakovani preobrat, ki ga je z golom pomagal izpeljati tudi kobariški nogometaš Borut Ručna, vendar so Vrhničani v zadnjih sekundah zadeli za remi.


Najbolj brano