Tri piranske ekipe

S turnirjem v Kranju se je končal kvalifikacijski del državnega prvenstva v košarki 3x3, tudi tu pa kraljuje piranska zvezdniška ekipa 3x3 Piran. Sklepni turnir bo v Ljubljani.

Tako atraktiven je bil pogled na košarkarske dvoboje v Kopru. Foto: Dino S.Jugovac
Tako atraktiven je bil pogled na košarkarske dvoboje v Kopru. Foto: Dino S.Jugovac

KOPER > Tretji kvalifikacijski turnir državnega prvenstva (DP) je pred kratkim potekal v Kopru, kjer se je predstavilo 85 ekip, kar je bila rekordna udeležba na turnirjih državnega prvenstva izven Ljubljane. V kategoriji članov se je pomerilo 15 ekip, prvič v sezoni pa so na turnirju sodelovali košarkarji 3x3 Piran (Adin Kavgić, Simon Finžgar, Gašper Ovnik in Anže Srebovt), ki so kot slovenska reprezentanca osvojili tretje mesto na svetovnem prvenstvu ter bili uspešni v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Dobro pripravljenost in kakovost so potrdili tudi na koprskem turnirju, kjer so prepričljivo premagali Domžale z 21:14 in vpisali 100 točk. MVP turnirja je postal košarkar 3x3 Piran Gašper Ovnik. Tudi v kategoriji U23 je drugič zapored zmaga romala v Piran (3x3 Piran 2). Primorski košarkarji so bili s 15:11 boljši od Pela Design.

Po zadnjem kvalifikacijskem turnirju v Kranju, kjer je v petih kategorijah nastopilo 62 ekip, je znanih vseh 12, ki se bodo avgusta na Pogačarjevem trgu v Ljubljani merile za naslov državnega prvaka. V kategoriji članov so drugič zapored zmagali košarkarji primorske ekipe, ki so v finalu ugnali gostitelje z 21:15. Tudi naziv MVP turnirja je znova pripadel Pirančanom, tokrat je to postal Simon Finžgar.

Kaj je ulična košarka

Ulična košarka je igra dveh ekip v katerih sodelujejo po trije igralci, ki igrajo na en koš. Cilj vsake ekipe je vreči žogo v nasprotnikov koš in preprečiti nasprotni ekipi, da bi osvojila žogo in dosegla koš. Igra ni časovno omejena, zmagovalec tekme pa je tista ekipa, ki prva doseže rezultat 11:0 oziroma doseže 15 točk ali več pod pogojem, da prednost pred nasprotno ekipo znaša vsaj 2 točki.

Med člani se bodo za naslov prvaka potegovale ekipe Piran, Kranj, Ljubljana, Domžale, Ivančna Gorica, Ljubljana East, Adecco Maribor, Vnanje Gorice, Oreka Semič, Jokers, Trojans in Oaza, ki bodo na finalnem turnirju nastopale v štirih skupinah. Tudi med članicami so med finalistkami predstavnice Pirana, prav tako med fanti do 23 let starosti.


Najbolj brano