Tretjeligaš med osmerico

Nogometaši Maribora, Mure, Kopra in Domžal so se po sredinih tekmah uvrstili v četrtfinale pokala Slovenije. Mariborčani so v osmini finala srečno in spretno premagali Bravo s 3:2, Mura je bila z 1:0 boljša od velenjskega Rudarja, Koper z 2:0 od Nafte, Domžale so izločile Ivančno Gorico s 3:0. Preostale štiri tekme bodo prihodnji teden.

 Foto: Jure Batagelj
Foto: Jure Batagelj

KOPER > Primorska bo v četrtfinalu pokala zanesljivo imela dva predstavnika. Koper je med najboljšo osmerico skočil po sredini večerni zmagi nad drugoligašem Nafto, Brda in Gorica pa bosta o drugem primorskem četrtfinalistu odločila v medsebojnem dvoboju prihodnjo sredo. Koper, z naskokom v vseh pogledih najboljši tretjeligaš na zahodu, je ambiciozne Prekmurce premagal v drugem polčasu. Na Bonifiki še ni veliko gledalcev in povprečen nogomet jih še nekaj časa ne bo privabil kaj več. Vseeno pa v Kopru zanesljivo potujejo proti drugi ligi, saj imajo v tretji ligi zahod le za spoznanje težje delo, kot so ga opravili lani v primorski ligi. Nekaj več dela jih najbrž čaka v drugoligaški konkurenci, a je skoraj gotovo, da bodo čez dve leti na Bonifiki spet gostovale najboljše slovenske ekipe. Profesionalno delo in tudi takšne razmere, ki jih pogojujejo bogate finančne dotacije, med trenutno konkurenco nimajo primerjave.

Presenečenje osmine so vse do izdihljajev tekme držali nogometaši ljubljanskega Brava. Ambiciozni drugoligaš je samovšečnim Mariborčanom odčital lekcijo, vodil z 2:1, v sodnikovem podaljšku pa vseeno prejel dva zadetka. Dovolj, da Štajerci le niso izpadli tudi iz drugega tekmovanja še pred koncem poletja.

V Murski Soboti je Mura z zadetkom v 84. minuti le še poglobila krizo velenjske ekipe, ki ji letos ne gre prav nič, saj je tudi v prvenstvu zadnja.

Favorizirane Domžale so brez večjih težav izločile Ivančno Gorico.

Prihodnjo sredo so na sporedu tri tekme. Ob 15.30 bo goriški obračun med Brdi in Gorico, ob 18. uri bosta igrala Korotan Prevalje in Aluminij ter ob 19. uri Celje in Krško. Branilka naslova Olimpija bo tekmo osmine finala proti Triglavu gostila dan kasneje (18.00).


Najbolj brano