Trener ne more tudi zabijati

Nogometaši sežanskega Tabora bodo danes ob 14.30 v 22. krogu prve SNL na domači zelenici lovili točke proti Domžalam, ki jih vodi dobro znani Andrej Razdrh. V prvih dveh včerajšnjih tekmah je Triglav v Ljubljani z 2:0 presenetil Olimpijo, Aluminij pa je v Kidričevem Rudarja premagal z 1:0.

Sežanske češnjice že danes čaka nova težka preizkušnja.
Sežanske češnjice že danes čaka nova težka preizkušnja. 

SEŽANA > Sežanski stadion Rajka Rajko Štolfa bo danes zgodaj popoldne gostil prvoligaški obračun poražencev prvega spomladanskega kroga. Kraševci so v nedeljo nesrečno klonili na gostovanju pri ljubljanskem Bravu, medtem ko so Domžale z identičnih 1:2 morale podpisati kapitulacijo na domačem stadionu proti Muri. Ravbarji so imeli večji del tekme igralca več, a jim to ni pomagalo, tako da so po jubilejnem desetem prvenstvenem porazu najbrž že pomahali v slovo evropskemu poletju. Andrej Razdrh torej ni prinesel želenega rezultatskega preobrata za skok proti zgornjemu delu lestvice, uradna premiera Maura Camoranesija pa je češnjice prvič letos pahnila na mesto, ki ne zagotavlja neposrednega obstanka med elito.

Prvih 45 minut nedeljskega dvoboja je prineslo všečno podobo Tabora, ki je bil kaznovan za edino napako v obrambi. Nadaljevanje je minilo v bistveno lagodnejšem ritmu, kar je razjezilo zvenečega Argentinca na sežanski klopi: “V prvem polčasu bi morali izkoristiti še kakšno priložnost, nadaljevanje pa je bilo res slabo.” Zahvaljujoč uradnikom iz nogometne rezidence na Brdu pri Kranju časa za objokovanje neuspehov preprosto ni, saj bo že danes na sporedu nova pomembna bitka za obstanek. “Kot kaže, bomo morali še izpiliti določene malenkosti. Na žalost nimamo veliko časa za uigravanje, obenem pa nujno potrebujemo točke,” se krute realnosti zaveda sežanski kapetan Erik Salkić. Bo po sedmih zaporednih tekmah brez zmage končno napočil čas za slavje? “Vedeli smo, da bo ves drugi del prvenstva prinesel ogorčen boj za vsako točko. S trenutnim položajem na lestvici se ne obremenjujemo, saj vemo, s kakšnim ciljem smo krenili v sezono.

Ravno tako se ne ubadamo s tem, da nas na klopi Domžal čaka naš nekdanji trener. V vsako tekmo moramo vstopiti maksimalno motivirani,” je razkril Salkić. Skupaj s strelcem Rodrigueom Bongonguiem, Dinom Stančičem, Markom Krivičićem in Mariem Babićem je bil v nedeljo med boljšimi v sežanskem moštvu. Med novinci sta soliden vtis pustila branilca Denis Kouao in Guy Serge, vezist Mattia Specogna ni uspel organizrati sežanskih akcij, napadalec Karolis Laukžemis pa je bil v končnici povsem neopazen.

Zanimivo bo videti, kako bo Camoranesi premešal karte za današnjo tekmo, povsem jasno pa je, da simpatični Argentinec kljub izjemni igralski karieri iz začrtanega trenerskega prostora ne more dosegati zadetkov in prinašati točk. Bistveno večji vpliv na končni rezultat imajo lahko sodniki, ki se, po odzivih iz sežanskega kluba, v prestolnici niso izkazali.”


Najbolj brano