Tratnik po Giru: Zagotovo ostajam v svetovni seriji

Slovensko kolesarstvo je na dirki po Italiji slavilo etapno zmago po zaslugi Jana Tratnika. Tridesetletnik je za konec Gira sporočil, da kljub iztekajoči se pogodbi z Bahrain-McLarnom ostaja v svetovni seriji in da bo več o tem razkril v prihodnjih dneh.

Jan Tratnik je za konec Gira sporočil, da kljub iztekajoči se pogodbi 
z Bahrain-McLarnom ostaja v svetovni seriji in da bo več o tem 
razkril v prihodnjih dneh. Foto: Aleš Sorta
Jan Tratnik je za konec Gira sporočil, da kljub iztekajoči se pogodbi z Bahrain-McLarnom ostaja v svetovni seriji in da bo več o tem razkril v prihodnjih dneh. Foto: Aleš Sorta

MILANO > "Kar se prihodnosti tiče, bo treba še malce počakati. Vse bo uradno kmalu, zagotovo pa ostajam v ekipi s svetovne serije," je sporočil Idrijčan za Radio Slovenija.

Danes je v zadnji etapi osvojil deseto mesto, kar je v rangu prejšnjih voženj na čas na letošnjem Giru. Prvega je končal na 11., drugega pa prav tako na desetem mestu.

"Z današnjim kronometrom sem izjemno zadovoljen, vse sem odpeljal optimalno, moč je bila res prava, kar se je na koncu izkazalo za deseto mesto. Če pogledam rezultate, smo bili zelo skupaj tam do četrtega, petega mesta," je pristavil. Nekaj grenkega priokusa je vseeno bilo, saj je le za šest sekund zgrešil četrto mesto.

"Malce je hudo videti, ker se dobro počutiš in ti gre vse po načrtih, ko te tako malo loči od peterice. Ampak konec koncev sem dal res vse od sebe. Naredil sem le eno napako, ko sem dohitel kolesarja pred sabo. V ovinku se mi ni umaknil in tam sem izgubil nekaj sekund," je še dodal Idrijčan.

Zadovoljen je bil tudi z nastopom ekipe Bahrain-McLarna, ki na Giro ni prišla z visokimi ali izdelanimi cilji. Na koncu je Španec Pello Bilbao, dirkal je tudi na Touru, osvojil končno peto mesto, Tratnik pa je dobil 16. etapo od Vidma do San Daniele del Friulija, s čimer je postal sedmi Slovenec z etapno zmago na tritedenskih dirkah.

"Vesel sem, da sem lahko pomagal Bilbau do petega mesta. Vsi v ekipi smo zelo zadovoljni s prikazanim," je o tem dejal Tratnik.


Najbolj brano