Tigri gredo k Dončiću

Dolgo pričakovani derbi med novo Olimpijo in Primorsko se je za koprsko moštvo končal po najslabšem možnem scenariju, a časa za objokovanje v zgoščenem tekmovalnem sporedu ni. Pred potjo v Beograd jih danes čaka tekma državnega prvenstva.

Koprčani (v rumenih dresih) bodo morali čim prej pozabiti na 
poraz z Olimpijo. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Koprčani (v rumenih dresih) bodo morali čim prej pozabiti na poraz z Olimpijo. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Kar 271 dni je trajal nepremagljiv niz košarkarjev Primorske v domači dvorani Bonifika, ki ga je v nedeljo prekinila ljubljanska Cedevita Olimpija v prestižnem slovenskem derbiju, za katerega so aktivirali kar tri evroligaške sodnike. Ti niso imeli težkega dela, saj je Olimpija vse opravila že v prvi četrtini ob izjemnem izkoristku meta, ki je na vsej tekmi znašal 61 proti koprskim 38 odstotkom. Najbrž ni bilo junaka, ki bi pričakoval derbi brez derbija, še posebej po bleščečem letu koprskega kluba, ki je po lanski izjemni sezoni v uvodu nove sezone lige Aba premagal regionalne velikane in klube z visokimi proračuni. Med te po združitvi sodi tudi Cedevita Olimpija, ki je sicer izgubljala v evropskem pokalu, v ligi pa zmagovala. Prvič je dve zmagi povezala minuli teden. Zmagi v eurocupu proti Darušafaki je sledila še visoka zmaga v slovenskem derbiju. Kakšna je prava podoba Cedevite, bo videti kmalu.

Koper je v nedeljo doživel pravi šok, lahko pa se tolaži, da se taki dnevi pač zgodijo tudi najboljšim. Bolj neprijetno je, ko se to zgodi v prestižnem obračunu dveh precej podobnih zgodb. Že sredina tekma v državnem prvenstvu s Šenčurjem, ko se je komaj izvlekel, je pokazala, da igranje na dveh frontah vendarle pušča nekaj posledic. Nedeljski poraz pa ni bila edina izguba za Primorsko. Klub je po njej zapustil tiskovni predstavnik Aljaž Močnik, ki je sicer prišel iz podjetja Sportanzo, nekdanjega direktorja kluba Mateja Avanza. Koprski klub je v zadnjih treh letih veliko vlagal v širitev prepoznavnosti in komuniciranje z javnostjo. Kako bo naprej, bomo šele videli, saj od majskega slovesa Avanza z mesta direktorja kluba - z izjemo trenerja in športnega direktorja Jurice Golemca - ni bilo nikogar iz vodstva, ki bi redno komuniciral z javnostjo.

MVP kroga

Z zmago Krke proti Mega Bemaxu (74:69), prvo pod taktirko trenerskega povratnika Vladimirja Anzulovića, se je končal 6. krog lige Aba. Za najkoristnejšega igralca je bil izbran član Crvene zvezde Billy Baron. Proti Igokei je dosegel 19 točk in prispeval devet asistenc.

Drevi ob 18. uri bodo Koprčani v 7. krogu prve SKL gostovali v Šentjurju, ki ga vodi Saša Dončić. ”S psihološkega vidika je to za nas mogoče najlažja tekma v prvem delu prvenstva. Naredili bomo vse, da presenetimo.” pravi Dončić. Šentjur je na gostovanju v Podčetrtku prekinil niz porazov v državnem prvenstvu. S 460 doseženimi točkami je druga ekipa po učinkovitosti, ima pa tudi drugo najslabšo obrambo lige. Statistično najkoristnejši košarkar je Aleksandar Vlahović, ki v povprečju dosega 14,3 točke in 4,5 podaje na tekmo. Pri Kopru Primorski se je s povprečno desetimi skoki na tekmo na prvo mesto skakalcev povzpel Marko Jagodić-Kuridža, ki je s povprečno 4,3 asistencami na tekmo tudi prvi podajalec moštva. “Gostovanje v Šentjurju je vedno zelo zahtevno, imajo izkušeno ekipo. Za nami sta dve slabši tekmi, po ena v državnem prvenstvu in regionalni ligi. Iščemo boljšo formo predvsem v obrambi in naredili bomo vse, da se domov vrnemo z novima dvema točkama,” pravi Golemac.


Najbolj brano