Težko jih je premagati

V primorskem obračunu 23. kroga druge slovenske nogometne lige zahod so se Brici in Sežanci razšli z remijem 1:1. Oboji so nadaljevali niz neporaženosti. Za vodilnim Bravom, ki je zmagal v Novem mestu, Tabor zdaj zaostaja dve točki.

Brici (v temnejših dresih) in Sežanci so se razšli z neodločenim 
izidom. Foto: Luka Carlevaris
Brici (v temnejših dresih) in Sežanci so se razšli z neodločenim izidom. Foto: Luka Carlevaris

VIPOLŽE > Na še vedno precej načeto igrišče v Vipolžah so v vetrovni nedelji posijali tudi sramežljivi sončni žarki. Za Brda se je zbralo kar solidno število gledalcev. Z občutnim deležem so bili zastopani Sežanci, tako na glavni kot na častni tribuni, kjer je tekmo spremljal še en zanimiv gost. Športni direktor Rudarja Marjan Pušnik si je morda v živo želel ogledati potencialnega tekmeca v dodatnih kvalifikacijah za prvo ligo.

Tabor je sprva s spremenljivim uspehom poskušal s kombinatorno igro priti pred tekmečev gol, a so bili Brici vendarle dovolj agresivni in predvsem kompaktni, da so dobro zavarovali Matijo Radikona pred nevarnejšimi poskusi gostov. S hitro napadalno preobrazbo so Sežancem dali vedeti, da bodo morali biti pozorni tudi na svoji polovici. V seštevku sta se moštvi nevtralizirali do 25. minute.

Brda : Cherrybox24 Tabor 1:1 (1:1)

Športni park, gledalcev 250 sodnik Obrenović (Ljubljana) 6,5. Strelca - 1:0 Maricus (27, 11 m), 1:1 Sever (28).

Brda: Radikon 6,5, Ćoralić 6,5, Melvan 6,5, Jazbar 6,5, Žižek 6,5 (od 90. Kompara -). Močić 6,5, Marcius 7, Frelih 6, Jalinous 6,5, R. Bužinel 6 (od 62. Štrukelj 6), Opoku 6. Trener: Alen Ščulac.

Cherrybox24 Tabor Sežana: Rener 6,5, Aliaj 6, Slavec 6, Azinović 6,5, Nemanić 6, Vukelić 6,5, Sever 7, Krivičić 6,5, Duspara 6 (od 46. Kebe 6,5), Dikov 6 (od 82. Scevola -), Stančič 6,5 (od 89. Fahd). Trener: Andrej Razdrh.

Rumeni kartoni - R. Bužinel; Nemanić, Dikov.

Ravnotežje je porušila enajstmetrovka. Matic Marcius je sprožil strel proti vratom, žoga pa je v kazenskem prostoru v roko zadela Klemna Nemaniča, ki ni protestiral. Zanesljiv izvajalec z enajstih metrov je bil Marcius. Prvi zadetek na tekmi je bil sprožilec za bistveno privlačnejše nadaljevanje prvega polčasa. Nevarne akcije so se kar vrstile. Na odgovor Sežancev ni bilo treba čakati. Praktično v naslednji akciji je Leon Sever ob slabem odzivu Bricih poskrbel za izenačenje.

Ni minila niti minuta in na drugi strani se je v sijajni priložnosti znašel Darius Jalinous, veselje pa mu je z imenitno obrambo preprečil Arian Rener. Ob sledečem kotu se je Alekdandru Močiću zoperstavil sežanski blok. Najlepšo priložnost v briškem kazenskem prostoru pa si je izbojeval Svetoslav Dikov. Njegov strel iz bližine vendarle ni bil dovolj močan, da bi povzročil večje skrbi Radikonu, ki je bil pozoren tudi v preostanku prvega polčasa.

Med odmorom je sežanska klop aktivirala svojega najboljšega strelca Ibouja Kebeja, ki je dal novo razsežnost sežanskemu napadu in v sedmi minuti drugega polčasa poskrbel, da je domačim privržencem zastal dih ob poskusu v kazenskem prostoru. Tekma se je nadaljevala z enako intenzivnostjo in kopico čvrstih dvobojev. Igra je bila torej živahna, a tudi raztrgana zavoljo prekinitev in nenatančnih podaj.

Nevarnih akcij za zadetek oziroma neposrednih strelov proti golu je bilo sicer bistveno manj kot v prvem polčasu. Potem ko je David Frelih ogrel dlani Renerja se je prva prava priložnost po podaji Severja v 78. minuti ponudila Dinu Stančiču, a je njegov strel z glavo na žalost sežanskih privržencev zatresel le zunanji del mreže. Zaključek tekme je prinesel še nekaj povišane napetosti, a izid se ni več spremenil.


Najbolj brano