Terčeljeva tretja v skupnem seštevku

Na finalu svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v slalomu na divjih vodah v francoskem Pauju je med kajakašicami tretje mesto zasedla Urša Kragelj, četrta pa je bila Eva Terčelj. Devetindvajsetletna Terčeljeva je v skupnem seštevku zasedla skupno tretje mesto. Zmago je tako na tekmi kot v skupni razvrstitvi slavila Avstralka Jessica Fox.

Eva Terčelj Foto: Sta
Eva Terčelj Foto: Sta

PAU > Jessica Fox je bila na dolgi in zahtevni stezi v Pauju najboljša kljub dvema sekundama pribitka zaradi dotika. Slavila je s časom 106,74 sekunde, s čimer je bila za 72 stotink hitrejša od Čehinje Katerine Minarik Kudejove. Tretje mesto je zasedla Urša Kragelj, ki je progo prevozila brez dotika. Za Foxovo je zaostala 1,54 sekunde.

“Res sem vesela, dobro mi je šlo ta vikend. Res sem imela dobre vožnje, vse tri brez dotika, čoln mi je tekel kot že dolgo ne. Verjetno je to rezultat tega, da so se mi končno nehale pojavljati bolečine. Še poleti sem imela grozne težave. Zdaj sem sproščeno startala in sem res zelo vesela, ker sem tukaj dosegla tretje mesto. Proga je bila zahtevna, vsaj meni se je zdelo tako. Zelo tehnična, že tako gre za fizično zahtevno progo. Tudi zaradi tega sem še toliko bolj vesela, ker sem bila tako dobra,” je po preizkušnji za Kajakaško zvezo Slovenije dejala 33-letna Kragljeva.

Terčeljeva je za stopničkami na zadnji od štirih tekem svetovnega pokala zaostala 52 stotink sekunde. Brez dotika pa bi končala na drugem mestu. Vseeno je v skupnem seštevku prehitela tri tekmice in se po šestem mestu po treh tekmah na koncu zavihtela na skupno tretje mesto z 201 točko. Pred njo sta končali le zmagovalka svetovnega pokala Foxova (290) in Novozelandka Luuka Jones (206). Na šestem mestu je sezono sklenila Kragljeva (186). Ajda Novak je bila 20. s 85 točkami. Na finalu svetovnega pokala so delili dvojne točke.

“V bistvu me je kar presenetilo, tudi računala nisem na to. Cilj je bil le dobro odpeljati zadnjo tekmo. Lepo, da se je obrestovala vožnja, ki je bila odlična. Vesela sem, da se mi je v skupnem seštevku uspelo uvrstiti med najboljše tri, ker sem imela konstantne vožnje, zmanjkala pa je češnjica na torti,” je po tretjem mestu v skupnem seštevku dejala Terčeljeva. Že pred dvema letoma je stala na stopničkah svetovnega pokala, ko je zaostala le za Foxovo.

Terčeljeva je sicer imela nekaj več težav v polfinalu, saj je kljub vožnji brez dotika zasedla deveto mesto ter se za las (21 stotink) prebila v finale. Že v polfinalu pa je tretji čas dosegla Kragljeva. Daleč od finala je bila še tretja slovenska predstavnica Ajda Novak, ki je končala na 29. mestu, dobrih 18 sekund za dopoldan najhitrejšo Foxovo.

V nedeljo se bodo v Pauju merili še kanuistke in kanuisti. V ženski konkurenci bosta v polfinalu nastopili Alja Kozorog in Eva Alina Hočevar, v moški pa Luka Božič, Benjamin Savšek in Nejc Polenčič.

Sezona svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v slalomu na divjih vodah pa s tem še ni končana, saj bo v Bratislavi med 21. in 26. septembrom na vrsti še svetovno prvenstvo.


Najbolj brano