Tanja Žakelj druga v Vrtojbi

Domače Kolesarsko društvo DEŠ Fleš, je včeraj na tradicionalno otvoritveno dirko sezone gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu privabilo kar 385 tekmovalcev iz 15 držav, saj je dirka štela tako za slovenski pokal vseh kategorij kot tudi za članske in mladinske točke mednarodne kolesarske zveze (kategorija UCI C1).

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

VRTOJBA > Prenovljena in otežena proga je ponujala kopico atraktivnih skokov. Za Primorce je bila najbolj zanimiva ženska članska dirka, kjer je imela olimpijka in nekdanja evropska prvakinja iz Ledin nad Idrijo, Tanja Žakelj, močno konkurenco v ukrajinski olimpijki in nekdanji zmagovalki svetovnega pokala Jani Belomojni.

Belomojna je bila na koncu močnejša od Tanje (levo). Bron je osvojila Gorenjka Vita Movrin. V absolutni moški konkurenci so se za odličja na koncu borili trije italijanski reprezentanti. Lansko zmago je ubranil Nadir Colledani pred bratoma Braidot: srebrnim Luco in bronastim Danielejem. Prvi v slovenskem pokalu (deseti absolutno) je bil Rok Naglič iz kamniškega Calcita, slovensko pokalno srebro pa si je priboril član MTB kluba iz Črnega Vrha nad Idrijo Jakob Klemenčič (22. absolutno). Med mladinci je zmagal kolesar iz črnovrške šole (sedaj Energija Domžale) Žan Pahor.


Najbolj brano