Tabor je že tam, kjer ne želi ostati

Na nedeljskem gostovanju pri ljubljanskem Bravu so nogometaši sežanskega Tabora ostali praznih rok in po 21. krogu prve SNL zdrsnili na deveto mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek med elito.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Sežanci so v sončni in nekoliko vetrovni prestolnici pred lepim številom svojih pristašev hitro prevzeli pobudo. Prav nič nezasluženo ne bi bilo, če bi po desetih minutah vodili vsaj z enim zadetkom prednosti, saj je Dino Stančič po hitrem prodoru iz obetavnega položaja streljal čez vrata, tako kot Marko Krivičić po podaji Stjepana Babića iz kota.

Ravno podaja iz kota pa je bila usodna za rdeče-črne, ki so morali žogo iz svoje mreže pobrati v 28. minuti, ko je bil po slabem posredovanju Adriana Renerja v gneči pred gostujočimi vrati najbolj zbran izkušeni Luka Žinko. To je bila v prvih 45 minutah tudi edina prava priložnost za Bravo, ki pa vseeno na glavni odmor ni odšel s prednostjo, za kar je po odlični globinski žogi Babića poskrbel hladnokrvni Louis Marie Bongongui.

Morda bi lahko Kraševci ljubljansko mrežo zatresli že prej, a je glavni sodnik David Šmajc pri padcih Stančiča in Bongonguija v kazenskem prostoru Brava nerazumljivo ostal nem. Kranjski delilec pravice je bil tudi v nadaljevanju precej strog do gostov, ki niso uspeli ujeti pravega ritma in so bili posledično nenevarni za domača vrata.

“Prvi polčas je bil dober, v drugem pa smo se preprosto ustavili. Nikakor nismo uspeli povezati svojih vrst,” je pojasnil strateg Tabora Mauro Camoranesi. Apatijo je skušal presekati z menjavami, a tako robustni litovski napadalec Karolis Laukžemis kot tudi Leon Sever nista prinesla poživitve v napadalnih akcijah.

Na drugi strani je imel precej bolj srečno roko z menjavami Dejan Grabić, ki je v 79. minuti na zelenico poslal hrvaškega napadalca Roka Baturino. Vsega dobre štiri minute kasneje se je 19-letni Splitčan lepo otresel Maria Zebića in z levico matiral Renerja, ki danes ni imel svojega dne. V zaključnih minutah Sežanci niso uspeli sestaviti konkretnejše akcije, tako da so morali kljub večjemu številu strelov in kotov podpisati poraz, ki jih je pahnil na deveto mesto.

“Do konca prvenstva je še veliko tekem. Prvenstva ni konec po tekmi z Bravom. To je bila šele prva tekma spomladanskega dela in prepričan sem, da lahko prikažemo več,” je dodal Camoranesi, medtem ko je Grabić odkrito priznal, da zmaga njegovega moštva ni povsem zaslužena: “Dvoboj bi se lahko obrnil tudi v drugo stran. Morda bi bil še najbolj pravičen neodločen rezultat, a zmagi seveda ne bomo gledali v zobe.”

Ljubljančani so s tremi točkami na lestvici preskočili sežanske češnjice, ki sedaj zasedajo neugodno deveto mesto in bodo že v sredo na domačem stadionu proti Domžalam iskali točke za vrnitev na varnejše osmo mesto.


Najbolj brano