Srebrnič začel z zmago v Vipavi

V 21. krogu tretje slovenske nogometne lige zahod so vodilni Koprčani brez prask prestali gostovanje v Vipavi. Zmagali so tudi najbližji zasledovalci iz Tolmina, ki so doma ugnali Ajdovce.

 Foto: Sta
Foto: Sta
Fama Vipava : Koper 0:3 (0:2)

Stadion Ob Beli, gledalcev 120 sodnik Begič (Dol pri Ljubljani). Strelci - Marc (4, ag), Guberac (25), Cerovec (46).

Fama Vipava: Želko, Bratina (od 78. Vuga), Marc, Kandare, Leban (od 59. Keranović), Nešković (od 73. Bajc), Panič Nardin (od 78. Trkman), Peršič, Jamšek (od 59. Sluga), Tutuš, Vidmar. Trener: Adrijan Fegic

Koper: Grlj, Cerovec, Guberac, Vrdoljak (od 85. Opara), Badžim, Glavaš, Baša (od 85. Cvek), Tomić (od 72. Gajšek), Hadžić, Verunica (od 72. Štromajer), Andjelić (od 62. Angov). Trener: Miran Srebrnič.

VIPAVA > Miran Srebrnič je koprski izziv začel z zmago in tako prekinil dolg niz neporaženosti Vipave. Ključni trenutek se je nemara zgodil že v 4. minuti, ko je Roman Marc nesrečno preusmeril podajo gostov v lastno mrežo. Gostitelji, ki so v prvem polčasu igrali s pomočjo burje, so se po začetnem šoku v nadaljevanju solidno upirali tekmecem, a zadeli so spet Koprčani. Kapetan gostov Ivica Guberac je izkoristil podajo Edija Baše in podvojil koprsko vodstvo. Potem ko je Antonio Grlj ubranil strel Nejca Vidmarja iz prostega strela, je izid 2:0 obveljal tudi ob odmoru. Piko na i koprski zmagi pa je po kotu na začetku drugega polčasa pritisnil Denis Cerovec.

Adria : Elta Izola 4:0 (1:0)

Igrišče Pri Štantu, gledalcev 100 sodnik Lazić (Ljubljana). Strelca - Klepac (45, 54, 81 -11 m), Zovatto (90, 11 m).

Adria: Bon, Godnič, Majcen (od 41. Krševan), Hlede, Cej (od 61. Lazar), Torkar, Batič, Komel (od 61. Humar), Klepac (od 85. Žibernik), Pavlin, Debenjak (od 85. Zovatto). Trener: Mitja Kristančič.

Elta Izola: Nenezić, Juršić, Padar (od 82. Zajec), Pletikos, Terčič, Ećimović, Topić (od 65. Kljun), Rupnik (od 41. Marc), Finkšt (od 65. Memić), Gavrić (od 82. Bordon) Bičanić. Trener: David Kompara.

MIREN > V vetrovnem Mirnu so gledalci spremljali neobičajno tekmo, po kateri so v domačem taboru lahko zabeležili kakšen nov statistični mejnik. Boštjan Klepac je dosegel tri gole, enega iz enajstmetrovke. Mirenci so imeli upravičeno na razpolago kar tri najstrožje kazni. Prvo je zastreljal Grega Debenjak, zadnjo pa je za končnih 4:0 izsilil in zadel skoraj 50-letni Filippo Zovatto, ki je v igro vstopil v zadnjih petih minutah. Sicer pa so po negotovem prvem polčasu ključno vlogo prevzele mlade sile pri gostiteljih, ki so Izolanom povzročale precej težav pri prekinitvah. V nadaljevanju je Mirencem tudi žoga precej bolje stekla in so ob zadetkih izpeljali še nekaj domiselnih akcij. Po tekmi je odstopil trener Izole David Kompara, ni pa še jasno, ali ga bo klubsko vodstvo sprejelo.

TKK Tolmin : Primorje 3:0 (1:0)

Športni park Brajda, gledalcev 220 sodnik Jerman (Marezige). Strelci - M. Perše (45), Kavčič (66), D. Šturm (70).

TKK Tolmin: Bova, T. Kutin, Kos (od 66. Kucalović), J. Šturm, Zornik, Rakušček (od 83. N. Kutin), D. Šturm, Kavčič, M. Perše (od 77. D. Perše), Kumer, Kravanja (od 77. L. Rutar). Trener: Jan Kragelj.

Primorje: Štrukelj, Barukčić, Škarabot, Kuraj, Tribušon, Džuzdanović, Kadrija, Božič (od 44. Žgur), Weisheng (od 31. Masten), L. Kodermac, J. Kodermac. Trener: Andrej Komac.

TOLMIN > V obojestransko odprti tekmi se je tehtnica na stran gostiteljev nagnila v sodnikovem dodatku prvega polčasa. Po globinski podaji Tineta Kravanje je mrežo gostov načel Matic Perše. Tudi v uvodnih minutah drugega polčasa ni manjkalo priložnosti za spremembo izida, Ajdovci pa so zatresli celo okvir vrat. V nadaljevanju so bili Tolminci vendarle učinkovitejši. Pri drugem zadetku so goste izigrali s podajo za hrbet, po kateri je Bine Kavčič žogo na drugi vratnici le pospravil v mrežo. Dve minuti kasneje je bil zaradi drugega rumenega kartona pri gostih izključen Matija Škarabot, piko na i tolminski zmagi pa je pritisnil Danijel Šturm.

Jadran H-K : Plama Podgrad 0:6 (0:1)

Stadion NK Jadran, gledalcev 50 sodnik Tozan (Ankaran). Strelci - Miklavčič (10, 63), Kompara (60), Škrlj (65), Ujčič (76), Mezgec (83).

Jadran H-K: M. Dujmovič, Udovič (od 66. Mulec), Osmani, Nikolić, A. Dujmovič, Carbone, Segulin, Novakovič, Šabanagić, Šuber, Starc. Trener: Mile Ljubojević.

Plama Podgrad: A. Počkaj, Božič K, Beltram, Vrh, Mezgec, Škrlj (od 72. Žižmond), Tomažič, Ujčič (od 83. Jagodnik), Miklavčič (od 72. Bizjak), Furlan (od 83. Kirn), Kompara (od 78. Silič). Trener: Damjan Počkaj.

KRVAVI POTOK > V obračunu dna lestvice je Plama s teniškim izidom ugnala Jadran in zabeležila prvo spomladansko zmago, Gostitelji pa v drugem delu prvenstva še naprej ostajajo z ničlo v rubriki točk. Težko prebojna obramba, ki je bila dobršen del jeseni zaščitni znak Jadrana, je spomladi precej bolj prepustna. Izolani so Jadranu že natresli pet golov, Plama pa mu je prizadejala sploh najvišji poraz v drugem delu sezone. Mrežo tekmecev je že zgodaj načel Vid Miklavčič, v nadaljevanju pa so gostitelji še stopnjevali ritem. V razmaku dobrih 20 minut so tako zabili pet zadetkov.


Najbolj brano