Spodrsljaj Izolank

Trinajsti prvoligaški krog je prinesel presenetljiv poraz državnih prvakinj iz Izole, ki so izgubile v Logatcu. Uspešna je bila moška vrsta Arrigonija, v tretji ligi pa je Gorica zmagala kar dvakrat.

V Murski Soboti je bil dvakrat uspešen  Izolan Matija Novel. Foto: Zdravko Primožič/FPA
V Murski Soboti je bil dvakrat uspešen Izolan Matija Novel. Foto: Zdravko Primožič/FPA

V moški prvi ligi so ekipe z vrha upravičile svoj sloves. Vodilna ostaja Krka pred Interdiskontom in Mariborom. Fantje izolskega Arrigonija še naprej držijo peto mesto. Tokrat je bilo dolgo potovanje v Mursko Soboto še najtežji del njihovih zadolžitev. Najslabša ekipa v ligi si ni priborila niti točke. Taj Lavrič in Matija Novel sta za Arrigoni zmagala po dvakrat, Erik Paulin pa enkrat.

Derbi kroga v ženski elitni konkurenci je bil v Logatcu. Državni prvak Arrigoni tokrat ni zmogel bremena favorita. S tem je Notranjkam, ki so tretje, omogočil, da so se drugemu mestu približale na dve točki zaostanka. Prvi del tekme so bolje odigrale Primorke. Lea Paulin z dvema in Jana Ludvik z eno zmago sta priborili vodstvo s 3:2. Prelomnico je prinesla zapravljena priložnost Urške Čokelj, da bi po vodstvu z 2:0 proti Katji Gutnik prednost Arrigonija povišala. Logatčanki je uspel popoln preobrat in je skupni izid izenačila. Prva igralka domačink Nina Zupančič je nato pričakovano premagala Leo Paulin. V roke izolske veteranke Jane Ludvik je nato padla odgovornost, da ekipi zagotovi še deveti dvoboj. Ludvikova je v nizih povedla z 2:1, nadaljevanje tekme pa je odigrala slabše in omogočila razpoloženi Katji Gutnik, da zagotovi skupno zmago Logatcu.

Dekleta Mahle Letrike iz Vrtojbe, ki se borijo za obstanek, so gostovala pri vodilni Ljubljani, kjer na več od častnega odpora niso mogla računati. Začela so spodbudno, saj je Eva Cerkvenič skupni izid izenačila na 1:1, naprej pa ni šlo. Nekaj upanja se je vrnilo še pri izidu 3:1, ko se je Lara Kompara dobro upirala Niki Veronik, a je bila Ljubljančanka po štirih nizih vendarle boljša. Šesti dvoboj in nove točke na lestvici so nato favoritinje zlahka dobile.


Najbolj brano