Šok terapija za nov šok

Šok terapija je pri nogometaših Gorice prinesla nov šok. V sklepni tekmi 27. kroga prvenstva so doma z 1:2 klonili pred zadnjeuvrščenimi Krčani.

Uroš Celcer (z žogo)  je podal iz kota za  gol Gorice.  Foto: Fotolado
Uroš Celcer (z žogo) je podal iz kota za gol Gorice.  Foto: Fotolado

NOVA GORICA Saši Kolmanu, ki je prevzel komando po slovesu Nermina Bašića, novogoriškega voza ni uspelo povleči iz blata. Vprašanje je, če bo v Ljubljani, kjer bo Gorica v petek proti Olimpiji odprla zadnjo četrtino prvenstva, še v glavni trenerski vlogi. Po drugi strani je tudi vprašanje, kdo se je sploh pripravljen usesti na novogoriško klop. Bi lahko prepričali nekdanjega slovenskega selektorja Tomaža Kavčiča? Težka bo.

Težak je tudi položaj Novogoričanov, ni pa brezupen. Do konca je še devet tekem, v katerih se lahko marsikaj zgodi. Od dveh moštev v krizi, ki sta se pomerili v športnem parku, so ta čas v globlji štirikratni državni prvaki. Drevi so po kotu in zadetku Žige Lipuščka sicer hitro povedli, a se je spet ponovila stara zgodba. Spomladi jim še ni uspelo ohraniti mreže nedotaknjene in tudi na osmi tekmi v letu 2019 so prejeli vsaj zadetek. Izenačujočega so Krčani dosegli v končnici prvega polčasa. Matteo Tomiček je v kazenskem prostoru s prekrškom zaustavil Marina Perića in prejel tudi rumeni karton, kar bo štelo v nadaljevanju. Za izid 1:1 ob odmoru je z natančnim strelom iz najstrožje kazni poskrbel Ante Vukušić.

Gorica : Krško 1:2 (1:1)

Stadion v športnem parku, gledalcev 350 sodnik Žganec (Ljubljana). Strelci - 1:0 Lipušček (8), 1:1 Vukušić (42, 11 m), 1:2 Kordić (54).

Gorica: Sorčan, Celcer, Tomiček, Lipušček, Kavčič, Šipek (od 69. Kolenc), Velikonja, Grudina, Osuji, Smailagić (od 77. Gulić), Halilović (od 82. Hodžić). Trener: Saša Kolman.

Krško: Frelih, Volarič, Ilić, Cetina, Štefulj, Jandrek (od 90. Kovačič), Kordić, Da Silva, Perić (od 81. Ogrinec), Volaš (od 75. Sokler), Vukušić. Trener: Andrej Panadić.

Rumeni kartoni: Tomiček, Osuji, Celcer; Cetina, Ilić, Sokler, Frelih.

Rdeči karton: Tomiček (71, 2xru. k.)

Nadaljevanje je hitro prineslo novo hladno prho za novogoriške privržence v športnem parku. Po strelu z razdalje Anteja Kordića so se razveselili pristaši Krškega, ki je v nadaljevanju uspešno zaprli dostope do svojega gola. Delo jim je olajšala tudi izključitev Tomička. Hrvaški branilec je z nesmotrno potezo prejel drugi rumeni karton in Novogoričani so zadnjih dvajset minut odigrali le z desetimi nogometaši v polju.

Krčani so imeli odprto pot do zmage, prve po 1. decembru, ko so ugnali prav Novogoričane, in skupno četrte v sezoni. Menjave in poskusi iz obupa v končnici tekme niso obrodili novogoriških sadov. V sodnikovem podaljšku bi kaj kmalu Krčani še odebelili svoj strelski izkupiček. Protinapad tri na ena jim ni najbolje uspel, vseeno pa je Vukušić prišel do zaključnega strela, ki pa ga je Grega Sorčan ubranil in ohranil še nekaj upanja za zadnji novogoriški juriš. Ni se obneselo. Gostitelji so morali podpisati vdajo, Krčani pa očitno letos še niso izobesili bele zastave. Za Gorico zaostajajo šest točk, za Triglavom še dve več.


Najbolj brano