So še kje prostovoljci?

Po odmevnih nastopih slovenskih športnikov na univerzijadi v Neaplju in olimpijskih dnevih evropske mladine v Minsku se bo pozornost športno-akademskega okolja počasi preusmerila na domača tla. Koper bo konec julija prizorišče evropskih univerzitetnih prvenstev (EUC) v odbojki na mivki in tudi v vaterpolu.

Za razigrano mednarodno poletno študentsko druženje bo v  
Kopru kmalu vse nared.
Za razigrano mednarodno poletno študentsko druženje bo v Kopru kmalu vse nared. 

KOPER > Na obeh mednarodnih študentskih tekmovanjih, ki ju bo izpeljala Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), bo od 21. do 27. julija sodelovalo približno 300 športnikov, spremljevalcev, sodnikov in funkcionarjev z vseh koncev Evrope.

Organizatorji so v zadnjih tednih kljub vročini stopnjevali svoje pripravljalne aktivnosti po predvidenem načrtu, tako glede promocije tekmovanja kot tudi nabave vse potrebne opreme za prizorišča in izpeljave celotnega programa, od svečane otvoritve do zaključne slovesnosti.

Posneli so tudi več promocijskih videov, v katerih predstavljajo mesto Koper, obe prvenstvi in obenem vabijo k ogledu tekmovanj, na katera bo vstop prost. Vaterpolisti sicer še čakajo na ponovno odprtje olimpijskega bazena na Bonifiki po koncu dodatnih vzdrževalnih del, kar naj bi se zgodilo v tednu pred pričetkom EUC.

Več aktivnosti pa je bilo namenjeno tekmovanju v odbojki na mivki, ki bo potekalo v novem športnem parku ob morju. Tam bodo postavili šotore, senčnike, skrinje s sladoledom in še dodatno poskrbeli za osvežitev.

Zaradi obsega tekmovanj prireditelji potrebujejo še nekaj pomoči prostovoljcev. Prijave zbirajo na spletnem naslovuhttps://docs.google.com (tel.: 041/964-175).


Najbolj brano