Slovenski odbojkarji z zmago 3:0 nad Japonsko na pragu polfinala

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v 14. krogu lige narodov v Riminiju s 3:0 ( 16, 16, 26) premagala Japonsko in s tem zadržala tretje mesto na lestvici. Pred zadnjim krogom, v katerem se bo pomerila z Bolgarijo, jo do izpolnitve cilja, uvrstitve v polfinale, ločijo le drobtinice.

Tonček Štern Foto: FIVB
Tonček Štern Foto: FIVB

RIMINI > Slovenski odbojkarji v Riminiju ne popuščajo. Kljub napornemu ritmu in dejstvu, da so že skoraj mesec zaprti v mehurčku, nizajo zmago za zmago. Žene jih velikanska motivacija, da se že v svojem krstnem nastopu v ligi uvrstijo med najboljše štiri reprezentance in si zagotovijo nastop v polfinalu. Po zmagi nad Japonsko, njihovi 11. v Riminiju, so le še korak oddaljeni do cilja, zadnja ovira bo v sredo Bolgarija.

Položaj pa se po slovenskih željah lahko razplete tudi že prej, in sicer, če Francija ali Rusija danes ne premagata Argentine oziroma Italije, Francozi in Rusi pa bodo imeli težko delo tudi v zadnjem krogu, ko se bodo merili v vodilnima ekipama Poljsko oziroma Brazilijo.

Z Japonci se je Slovenija pomerila četrtič v zgodovini. Pred tem je v medsebojnih dvobojih vodila z 2:1, zadnjič jih je premagala na svetovnem prvenstvu leta 2018. Glede na formo s prejšnjih tekem v italijanskem letovišču je bila tudi tokrat v vlogi favorita, kar je tudi potrdila.

Do zanesljive zmage je prišla s pol moči, za nove tri točke ji niti ni bilo potrebno pokazati vsega znanja. Japonci po kakovosti zaostajajo preveč, da bi se resno upirali, še posebno, ko so Slovenci zbrani, kot so bili tokrat, ko napak z izjemo tretjega niza, v katerem so dobili priložnost tudi nekateri rezervisti, praktično niso delali.


Najbolj brano