Slovenska reprezentanca z Janjo Garnbret že preizkusila novo plezalno steno v Kopru

“Pridite v čim večjem številu, podpora gledalcev nam res veliko pomeni, ” je po današnjem treningu na Bonifiki povedala Janja Garnbret, olimpijska prvakinja in tudi trikratna športnica Slovenije. Čeprav je sam objekt še v fazi preizkušanja, so slovenski reprezentanti na njem že resno vadili.

Posvet po opravljeni vadbeni nalogi na novi plezalni steni na Bonifiki.  Foto: Tomaž Primožic/FPA
Posvet po opravljeni vadbeni nalogi na novi plezalni steni na Bonifiki.  Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > “Malo pa je drugačna od tistih, ki jih že poznam s tekmovanj. Za zdaj sva se s steno kar spoprijateljili, upam, da bo tako tudi, ko bo šlo zares,” je še dodala Janja Garnbret.

Foto: Tomaž Primožic/FPA

Te dni se z ostalimi reprezentantkami in reprezentanti pripravlja na nastop na evropskem prvenstvu v Münchnu, ki se bo začelo 11. avgusta. Takoj potem pa bodo v reprezentanci že razmišljali o velikem dogodku pred domačimi gledalci v začetku septembra. Po 25 izvedbah so tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju iz Kranja preselili v Koper, kjer se bodo najboljši športni plezalci na svetu pomerili na novi zunanji plezalni steni Plezalnega centra Koper-Plus Climbing na Bonifiki. Nova plezalna stena bo z obstoječim plezalnim centrom združevala discipline balvanskega, hitrostnega in težavnostnega plezanja. Novi objekt bo raven tekmovanja dvignil za več stopničk, na Bonifiki pa ga bo lahko spremljalo tudi veliko gledalcev. Optimisti napovedujejo, da jih bo nekaj tisoč.

Foto: Tomaž Primožic/FPA


Najbolj brano