Slovenija iz niča do Berića in nato do nove ničle

Pred odhodom na Ciper je selektorTomaž Kavčič napovedal spremembe v postavi slovenske izbrane vrste. In res je spremenil skoraj polovico začetne postave v primerjavi s četrtkovo tekmo proti Bolgariji v Stožicah. A tako želenega preobrata ni bilo.

Robert Berić je v Nikoziji Slovenijo popeljal v vodstvo. Foto: STA
Robert Berić je v Nikoziji Slovenijo popeljal v vodstvo. Foto: STA

NIKOZIJA > V obrambi sta Aljaža Struno in Nejca Skubica zamenjala Miha Blažič in Petar Stojanović, “novi” Kevin Kampl je postal Domen Črnigoj, Amir Dervišević pa je zamenjal Reneja Krhina. V napadu je Robert Berić začel namesto Andraža Šporarja,

V prvem polčasu smo gledali depresiven nogomet na skoraj praznem stadionu. Že v začetku bi lahko domači povedli po lepi priložnosti Grigorisa Kastanosa, ki jo je zakuhal Stojanović. Prevladovali so domači nogometaši, ki pa si razen nekaj strelov proti slovenskemu golu niso priborili omembe vredne priložnosti.

Ciper : Slovenija 1:2 (0:0)

Stadion GPS, gledalcev 350, sodnik Treimanis (Latvija). Strelec - 0:1 Berić (54), 1:1 Sotirou (69), 2:1 Stojanović (90, ag).

Ciper: Panayi, N. Ioannou (od 67. Margasa), Demetriou, Efrem, Kyrriakou, Sotiriou, Kousoulos, Papoulis, Artymatas, Laifis, Kastanos (od 60. Rousias). Selektor: Ran Ben Simon

Slovenija: Belec, Stojanović, Jokić, Blažič, M. Mevlja, Črnigoj, Dervišević, Kurtić (od 74. Štulac), Verbič (od 46. Bezjak), Zajc, Berić (od 83. Šporar). Selektor: Tomaž Kavčič.

Rumeni kartoni: Artymatas; Blažič, Jokić, Zajc, Dervišević.

Potem ko v drugem začetek sprva ni bil nič boljši, je trenuten preblisk le dvignil slovenske delnice. V edini pravi akciji je Dervišević odvzel žogo Ciprčanom, podal Bojanu Jokiću, ki je z leve strani v kazenskem prostoru našel Roberta Berića, ta pa je zadel po strelu z glavo. Toda veselja je bilo hitro konec, saj so Ciprčani izkoristili nov spodrsljaj obrambe. Pieros Sotirou je imel na levi strani odprt prostor za strel in izid je uspel izenačiti. Belec je nato uspel ohraniti mrežo nedotaknjeno in je odbil še dva nevarna strela gostiteljev. Ampak končalo se je z zmago domačih. Slovenija ni imela niti sreče: najprej so Andražu Šporarju neupravičeno razveljavili zadetek, v naslednji akciji pa je Stojanović najprej storil prekršek, potem pa še žogo usmeril v lastno mrežo za drugi poraz v ligi narodov.


Najbolj brano