Slavila sta Čeh in Sodec

Močan mednarodni balinarski turnir dvojic v organizaciji Balinarskega kluba Orlek Oro Met Pivka je postregel z lepo igro in slavjem mladih slovenskih reprezentantov Erika Čeha in Žana Sodca.

Erik Čeh (desno) in Žan Sodec, zmagovalca mednarodnega 
turnirja v Pivki
Erik Čeh (desno) in Žan Sodec, zmagovalca mednarodnega turnirja v Pivki 

PIVKA > Že šestič so se na štefanovo v balinarski dvorani Rešta na mednarodnem turnirju dvojic zbrali številni nosilcih odličij s svetovnih in evropskih prvenstev iz Italije, Slovenije in Hrvaške. Med nastopajočimi so bili tudi aktualni svetovni prvak v igri dvojic in natančnem zbijanju Davor Janžič, svetovni prvak v hitrostnem zbijanju Anže Petrič, mladinski svetovni prvak v dvojicah Erik Čeh in številni drugi aktualni in bivši reprezentanti Slovenije in Hrvaške. Že v skupinskem delu sta se morala posloviti ena izmed favoritov, Davor Janžič in Gregor Moličnik, brez četrtfinala pa sta ostala tudi Anže in Erik Petrič. Četrtfinale ni prineslo posebnih razburjenj, povsem drugače pa je bilo v polfinalu, saj sta Dejan Tonejc in Gregor Oprešnik šele z zadnjo kroglo ugnala Igorja Jakopiča in Klemna Sosiča. Na enak način sta Erik Čeh in Žan Sodec premagala Draga Štumfa in Zvoneta Ujčiča. Vrhunec turnirja je bil finalni dvoboj, v katerem sta članska reprezentanta Tonejc in Oprešnik šele po dodatnem obratu in zadnji zadeti krogli pred 200 gledalci morala priznati premoč Kozincu Čehu in Ljubljančanu Sodcu, ki uspešno branita barve ljubljanskega Krima in mlade reprezentance.

Rezultati izločilnih bojev, četrtfinale - Šircelj I.-Šircelj D. : Jakopič, Sosič 3:13, Štumf-Ujčič : Jagodnik, Bašič 10:6, Koren-Mizgur : Čeh, Sodec 1:13, Tonejc- Oprešnik : Livoni-Gulja 8:1. Polfinale - Čeh-Sodec : Štumf-Ujčič 10:8, Tonejc-Oprešnik : Jakopič-Sosič 8:7. Finale - Čeh-Sodec : Oprešnik-Tonejc 11:10.


Najbolj brano