Slaba predstava Dončića v New Orleansu

Košarkarji Dallas Mavericks, za katere kot član prve peterke igra tudi Slovenec Luka Dončić, so v severnoameriški ligi NBA gostovali v New Orleansu in doživeli visok poraz, saj so pelikani zmagali s 132:106. Dončić je tokrat prikazal slabo predstavo: zbral je osem točk, šest podaj in štiri skoke, iz igre je zadel le dva od osmih metov.

Luka Dončić Foto: Anze Malovrh/STA
Luka Dončić Foto: Anze Malovrh/STA

NEW ORLEANS > Dallas, pri katerem sta bila najbolj razpoložena Harrison Barnes s 16 in Wesley Matthews s 15 točkami, je pred tekmo s pelikani dobil pet od zadnjih šestih tekem, tokrat pa ni bil kos razigranim pelikanom, ki so zmagali komaj tretjič v zadnjih devetih tekmah.

Pri domači ekipi je s 27 točkami in 18 skoki blestel Julius Randle, Anthony Davis pa je kljub zvinu gležnja, zaradi katerega je moral med tekmo za kratko s parketa, k zmagi dodal 27 točk, devet podaj in pet blokad.

Naslednja tekma Luko Dončića čaka v petek, ko bo s soigralci v domačem Teksasu gostil Memphis Grizzlies.

Derbi večera je bil obračun finalistov minule sezone Golden State Warriors in Clevaland Cavaliers. Ta je pričakovano pripadel košarkarjem Golden Stata, ki so Cleveland odpravili s kar 129:105.

Konjeniki namreč niso niti približek ekipi, ki se je v minuli sezoni prebila vse do finala. Poleti jih je zapustil glavni matador LeBron James, ki se je preselil k Los Angeles Lakers, Cleveland brez “kralja Jamesa” pa je v uvodnem delu sezone prišel do le petih zmag na 24 tekmah.

Prvi strelec tekme je bil Stephen Curry, ki je k zmagi bojevnikov prispeval 42 točk, od tega je zadel devet trojk.

“Bilo je zelo mirno, veliko bolj, kot smo bili vajeni. Zaradi očitnega razloga, tukaj ni več tako, kot je bilo,” je razliko na tribunah Clevelanda opazil tudi trener prvakov, Steve Kerr.

Košarkarji moštva Oklahoma City Thunder so se izkopali iz brezna, nadoknadili 23 točk zaostanka ter slavili v New Yorku proti Brooklyn Nets s 114:112. Izkazal se je Paul George z najboljšo predstavo večera. Mrežicam je nasul kar 47 točk, 25 jih je zbral v zadnji četrtini.

Russell Westbrook je v statistiko vpisal 21 točk, 17 asistenc in 15 skokov, kar je njegov že 108. trojni dvojček v karieri. Več trojnih dvojčkov imata le legendarna Oscar Robertson (181) in Magic Johnson (138).

Zelo dobro se je odrezal tudi LeBron James, ki je 20 od skupno 42 točk prispeval v četrti četrtini za zmago ekipe LA Lakers, ki je bila s 121:113 boljša od San Antonio Spurs.

Najboljši izkupiček v ligi NBA imajo košarkarji Toronto Raptors (21 zmag, pet porazov), ki so za prepričljivo vodstvo v vzhodni konferenci in na ligaški razpredelnici premagali Philadelphia 76ers s 113:102.

Prvi strelec Toronta je bil Kawhi Leonard s 36 točkami. Zelo dober večer je imel tudi Jimmy Butler, ki je za Philadelphio zbral 38 točk, a ni imel podpore pri soigralcih za drugačen razplet.


Najbolj brano