Sixt Primorska do desete zaporedne zmage v Aba2

Obračun 10. kroga regionalne lige ABA 2 je prinesel še deseto zmago Sixta Primorske. Beograjski Dynamic se v drugem polčasu ni mogel kosati s Koprčani, ki drvijo proti najboljšemu izhodišču pred zaključnim turnirjem.

Žan Mark Šiško (z žogo) je bil z 21 koši prvi strelec tekme. Foto: Žiga Mikeli/KK Sixt Primorska
Žan Mark Šiško (z žogo) je bil z 21 koši prvi strelec tekme. Foto: Žiga Mikeli/KK Sixt Primorska

KOPER > Domači trener Jurica Golemac je pred tekmo lahko računal na vse svoje adute, ki jih je ob prostem vstopu s tribun spodbujala množica mladih košarkarskih upov iz klubskega pomladka ter prijateljskih klubov iz Domžal, Nove Gorice in Ilirske Bistrice.

Dinamični Beograjčani so v prvi četrtini zadeli kar pet trojk in ob dobrem ofenzivnem skoku Koprčanom povzročali resne preglavice. Golemac je nalet sproščenih gostov skušal zaustaviti s številnimi rotacijami, ki so se mu obrestovale šele ob koncu prve četrtine, ko sta zaostanek sedmih točk nadoknadila Ivan Marinković in Luka Vončina. Nato je petminutni strelski mrk tigrov ponovno prinesel občutnejšo prednost Dynamicu.

Sixt Primorska : Dynamic VIP PAY 82:67 (38:39)

Arena Bonifika, gledalcev 2000, sodniki: Raičević (Črna gora), Škrbec (Kranj), Nikšić (Bosna in Hercegovina); četrtine: 24:24, 14:15, 29:15, 15:13.

Sixt Primorska : Šiško 21, Hodžić 6, Čakarun 11, Harris 11, Jagodić Kuridža 14, Marinković 9, Vončina 10. Trener: Jurica Golemac.

Dynamic VIP PAY : Beslać 8, Vulikić 12, Kutlešić 8, Đerić 6, Glišić 11, Rakičević 18, Ostojić 4. Trener: Vladimir Đokić.

Končnica prvega polčasa je vendarle minila ob pogostejših aplavzih tribun. Te so eksplodirale ob trojki Žana Marka Šiška z zvokom sirene, a so se v slačilnico s točko prednosti odpravili gostje. Po glavnem odmoru so Koprčani začeli “gristi” parket v obrambi, kar jim je zagotovilo nekaj lahkih košev in težko pričakovani preobrat. V 27. minuti je bili 57:44, v 33. minuti pa 71:54 in odpora gostov je bilo dokončno konec.

“Poznalo se nam je, da smo zaradi daljšega tekmovalnega premora padli iz ritma. Potrebovali smo kar nekaj časa, da smo zaigrali tako, kot znamo,” je po deseti zmagi v ligi povedal Šiško.


Najbolj brano