Sežanci prepričljivi v prestolnici

Sobotni dvoboji osmega kroga niso prinesli sprememb na superligaški lestvici. Vrh še naprej zasedata Trata in Zabiče, v boj za končnico pa so se z zmago proti Košani ponovno vmešali Portorožani.

Sežanski balinarji (v modrem) so v soboto še drugič v sezoni ugnali 
ljubljanski Krim. Foto: Simona Maljevac
Sežanski balinarji (v modrem) so v soboto še drugič v sezoni ugnali ljubljanski Krim. Foto: Simona Maljevac

Obračun med Zabičami in Postojnsko jamo je minil brez večjih napetosti, saj so domačini že v uvodnih igrah potrdili, da imajo širši nabor kakovostnih igralcev in povedli z 8:0. V hitrostnem in natančnem zbijanju sta si zasedbi razdelili točke, piko na i zmagi Zabič pa sta ob navdušenju s tribun z odličnimi 50 zadetki v štafetnem zbijanju postavila David in Igor Šircelj.

Sežanci so očitno hitro preboleli poraz v derbiju minulega kroga v Zabičah in presenetljivo gladko prišli do polnega izkupička na gostovanju v Ljubljani. V prvi polovici dvoboja se je izkazal mladi reprezentant Gašper Povh, ki je naprej v igri v krog z 29:26 ugnal reprezentančnega kolega Žana Sodca, nato pa z 39 točkami v brzincu prinesel Skali prvo vodstvo. Odločilno prednost sta Kraševcem s tesnima zmagama v natančnem zbijanju prinesla Gašper Kraševec in Peter Ravbar, po nastopu štafet in zmagi naveze Gašper Povh-Klemen Sosič za vodstvo Skale s 14:4 pa je bil dvoboj že predčasno odločen.

V preostalih dveh obračunih osmega kroga so morali gledalci na zmagovalca čakati do konca. Kobjeglavski Agrochem Hrast je v Sežani drago stala slaba otvoritev, saj so branilci naslova iz Škofje Loke v klasičnih igrah prišli do maksimalnega izplena. Moralo v domačem moštvu sta z zmagama v hitrostnem zbijanju za nekaj minut dvignila Jure Fabjan in Jaka Štremfel, a so Gorenjci vrnili udarec v natančnem zbijanju in pred končnico tekme povedli z 12:6. Kobjeglavci kljub visokemu zaostanku niso vrgli puške v koruzo in bili v zadnjem delu tekme boljši, a je bila prednost Škofjeločanov previsoka za popoln preobrat. Še naprej na prve točke v sezoni čakajo Košanci, ki so tokrat morali priznati premoč Portorožanom. Slednji so po izenačenem začetku prevladali v tehničnih disciplinah. S tretjim parom točk v sezoni so se ponovno vmešali v boj za četrto mesto, ki še vodi na zaključni turnir.

Rezultati

Superliga, 8. krog - Zabiče : Postojnska jama 20:6, Agrochem Hrast : Trata 12:14, Krim : Skala 8:18, Košana : Aikea Antena 6:20.

Vrstni red: Trata in Zabiče 14, Skala 12, Agrochem Hrast 9, Krim 7, Aikea Antena 6, Postojnska jama 2, Košana brez točke.


Najbolj brano