Sežanci nadigrali branilce naslova

Balinarji sežanske Skale so v derbiju 4. kroga superlige v domači dvorani ugnali škofjeloško Trato in zasedli vrh lestvice. Zmag sta se veselili tudi moštvi Zabič in portoroške Aikea Antene.

V obračunu vodilnih moštev superlige so bili bolj natančni 
Sežanci.
V obračunu vodilnih moštev superlige so bili bolj natančni Sežanci. 

Lepo število ljubiteljev balinanja je v Sežani v obračunu vodilnih ekip spremljalo prepričljivo predstavo Skale, ki je potrdila, da se z aktualno postavo lahko bori za državni naslov. Po prvih klasičnih igrah je bil rezultat izenačen, kar je bilo v skladu z željami sežanskega moštva, ki je nato v tekaških disciplinah v celoti izkoristilo odsotnost škofjeloškega aduta Gorana Vujanovića. Gašper Povh in Daniel Samsa sta v hitrostnem in štafetnem zbijanju brez večjih preglavic opravila svojo nalogo, tehtnico na domačo stran pa sta z zmagama v natančnem zbijanju dokončno prevesila Peter Ravbar in Gašper Kraševec. Ob vodstvu Skale s 14:4 je bilo vprašanje zmagovalca odločeno, tako da so morali Škofjeločani mesto na vrhu lestvice prepustiti Sežancem. “Zelo sem zadovoljen z zmago proti tako močni ekipi, kot je Trata. Prikazali smo odlično moštveno predstavo. Bili smo odločni in nismo popuščali v trenutkih, ko se je lomil rezultat,” je po koncu dvoboja povedal mladi avstralski reprezentant brkinskih korenin Daniel Samsa.

Manj zadovoljni so bili v taboru drugega kraškega superligaša iz Kobjeglave, saj so Zabiče na gostovanju odnesle poln izkupiček in zadržale tretje mesto. Med boljšimi v zmagovalni zasedbi je bil izkušeni povratnik Dinko Beaković, ki je z zmago v natančnem zbijanju proti Žanu Kocini povedel Zabiče v vodstvo z 8:6. Brata Šircelj sta bila nato prepričljiva v štafeti, Agrochem Hrast pa je v zadnjem delu tekme slavil le v igri dvojic, kar je bilo premalo za preobrat.

Postojnčani so precej namučili Portorožane, a so ob slabem zaključku še četrtič zapored ostali praznih rok. Polovico točk torbarjem je prinesel Boris Borovina, medtem ko so imeli gostje z Dejanom in Gregorjem Korošcem, Markom Škerjancem, Manuelom Šorgom in Lorisom Novakom na voljo več razpoloženih posameznikov. Tudi Košanci so imeli premalo adutov za uspeh na gostovanju v prestolnici. Po novem visokem porazu še naprej taborijo na dnu lestvice.


Najbolj brano