Sara Tokić je najmlajša

Dva tedna pred začetkom tekmovanj v Alžiriji se je med portoroškim hrumenjem motorjev na Bernardinu predstavila slovenska reprezentanca za sredozemske igre v Oranu. V 21 panogah se bo predstavilo 138 naših predstavnikov, od kateri številni ciljajo zelo visoko.

Večji del slovenske reprezentance za sredozemske igre. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Večji del slovenske reprezentance za sredozemske igre. Foto: Tomaž Primožic/FPA

PORTOROŽ > Organizatorji iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) so ob predstavitvi reprezentantov pripravili tudi precej razvlečen kviz, na katerem se je za najsvetlejšo točko predstavila namiznoteniška igralka Sara Tokić. Ko je namreč eden od vaterpolistov na vprašanje o najmlajšem članu ekipe prepričano zatrdil, da njegov december 2005 zagotovo zadošča, se je sramežljivo dvignila roka nečakinje Bojana Tokića ter s septembrom 2006 zasluženo pobrala aplavz dokaj redkih obiskovalcev, ki so se istočasno v večjem številu zgrnili v Portorož na motoristično srečanje. Sara sicer živi v sosednji Gorici, eden od novinarskih kolegov pa je na hitro opisal kadetsko balkansko prvakinjo z besedami: “Ko je komaj videla čez mizo, je že pošiljala na drugo stran prave projektile.”

Za športnike je bila sobota sicer dokaj naporna, kajti še pred prihodom v hotel Histrion so opravili sponzorsko slikanje v Luki Koper, zato jim tudi za kopanje ni ostalo veliko časa. Vsi seveda niso bili prisotni, pravzaprav je manjkala večina najbolj znanih imen na čelu s celotno rokometno reprezentanco, ravno tako v Portorož nista prišla zastavonoši Teja Belak (sočasno je v svetovnem pokalu v Osijeku osvojila drugo mesto) in namiznoteniški igralec Darko Jorgić, ki pa bosta na tekmovališčih v Oranu zagotovo znala opozoriti nase.

Na predstavitvi ekipe je manjkala večina najbolj znanih imen na čelu s celotno rokometno reprezentanco, manjkala sta tudi zastavonoši Teja Belak in Darko Jorgić.

Slovenija sicer čaka na 50. zlato sredozemsko medaljo, med kandidatinjami zanjo pa je tudi strelka Živa Dvoršak, ki se je lani izkazala s sedmim mestom na olimpijskih igrah v trojnem položaju, katerega na sredozemskih igrah ni na sporedu, vendar je bila enajsta tudi na 10 m, kjer bo tekmovala v Oranu: “Malce me je skrbela forma v desetmetrski disciplini, toda zadnji teden sem opravila nekaj dobrih treningov in prepričana sem, da se moja pripravljenost dviga. Cilji? Hja, kar največ strelov v center...”

Visokih položajev si želijo tudi balinarji. Njihova celotna ekipa je povsem primorsko obarvana, nastopali pa bodo v natančnem in hitrostnem zbijanju. Eden glavnih slovenskih adutov bo Kraševec iz ilirskobistriškega kluba Martin Zdauc, ki je jeseni na tekmi državnega prvenstva brez zgrešenega poskusa z 51 zadetki izenačil svetovni rekord: “Za nas balinarje je vsako tekmovanje pomembno, saj ne nastopamo na olimpijskih igrah, zato sem zelo vesel, da sem dobil priložnost na sredozemskih igrah. Zanima me samo medalja, čeprav bo konkurenca zelo zahtevna, kajti z mediteranskega področja prihaja večina najboljših na svetu.” Njegova kolegica Tadeja Petrič bo poskusila v natančnem zbijanju, kjer je veliko odvisno tudi od boginje Fortune: “Zaradi močne konkurence je tekma za nas zelo pomembna, vsekakor pa se obeta loterija in za dober rezultat bo potrebno tudi nekaj sreče.”

V moštvenih športih bodo Slovenijo zastopali ulični košarkarji tako v ženski kot v moški konkurenci, rokometaši in vaterpolisti, ki se po daljšem času spet vračajo na veliko sceno, letos pa našo pomlajeno vrsto čaka še evropsko prvenstvo v Splitu.


Najbolj brano