Salonit presenetil

Konec tedna sta bila v središču pozornosti boja za bron. Kanalci so zmagali v Mariboru proti v tej sezoni doslej boljšim Štajercem, Kamničanke pa so v skladu s pričakovanji premagale SIP. Ankarančanke se veselijo zagotovljenega obstanka med elito, fantje Gen-I Volleyja iz Prvačine pa vrnitve v prvo ligo.

Pot mimo Mariborčanov je zanesljivo našel kanalski kapetan 
Dejan Čabarkapa. Foto: Igor Mušič
Pot mimo Mariborčanov je zanesljivo našel kanalski kapetan Dejan Čabarkapa. Foto: Igor Mušič

Prva DOL moški

Maribor : Salonit Anhovo 1:3

Dvorana Tabor, gledalcev 1070 sodnika Melavc in Atanasov (oba Šempeter); po nizih: 19,-22,-20,-14.

Salonit Anhovo: Živanović 2, Česnik 10, Nanut, Karnel, Basaneže 11, Kavčič, Čabarkapa 14, Peterlin 8, Tomić 1, Vrtovec 21, Šarič (libero, 5 napak). Trener: Igor Šimunčić.

Maribor Kanalski strokovni štab je očitno bolje načrtoval formo od štajerskega. Maribor, ki je redni del prvenstva končal drugi z devetimi točkami prednosti pred četrtim Salonitom, je v prvi tekmi serije za bronasto odličje na dve zmagi kljub podpori več kot tisoč navijačev padel dokaj gladko po uri in 47 minutah. Maribor je dobil prvi niz, nadaljevanje tekme pa je pokazalo, da lahko Salonit ritem in natančnost igre precej dvigne. V izenačenem drugem nizu je pri izenačenju na 21 točki postalo jasno, da bo do prednosti prišla ekipa, ki bo odločilne poteze naredila brez napak. Pri gostih so se razigrali sprejemalec Dejan Čabarkapa, napadalec Matic Vrtovec, pa tudi oba blokerja - Gregor Basaneže in Urban Česnik. Z natančnim servisom in raznovrstnostjo je Salonit učinkovito izpeljal zaključne akcije, kar je skupaj z napakami Mariborčanov pripomoglo k izenačenju v nizih. V tretjem nizu so bili cementarji za razred boljši, v četrtem pa so z dobro obrambo, izkušnjami in raznovrstnostjo kmalu ustavili začetni nalet Maribora in tekmo mirno pripeljali do zmage. im

Prva DOL ženske

Calcit II : Ankaran Hrvatini 2:3

Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 50 sodnika Klinar (Žirovnica) in Zajec (Lj); po nizih: -23, 22, 15, -18, -12.

Ankaran Hrvatini: Tozan (libero, 8 napak), Krstić 5, Pangerc 6, Angelini 14, Medved (libero, 1 napaka), Pavič 12, Cerovac 1, Ćorić 21, Trobec 11. Trener: Sebastjan Mikša.

Kamnik Tekma je bila pomembna predvsem za domačinke, ki bi le s sobotno zmago v zadnjem krogu same odločale o osvojitvi drugega mesta in s tem o ohranitvi prvoligaškega statusa. Ankarančanke takšnih skrbi niso imele, ker so si že v prejšnjem krogu zagotovile prvo mesto v skupini za obstanek in nadaljevanje tekmovanja med elito. Kljub temu so Primorke tekmo odigrale športno in Gorenjkam niso ničesar podarile.

Na tekmi številnih vzponov in padcev so večji del tekme pobudo imele Ankarančanke, Kamničanke pa so jih tesno lovile in jih v končnici drugega niza prehitele. Izjema je bil tretji niz, v katerem je Calcit s servisom povsem razorožil Primorke. V četrtem nizu se je ob Marini Čorić razigrala tudi Lina Angelini. Domačinke ju niso mogle ustaviti in Ankarančanke so si priborile peti niz. Napet je bil vse do zadnjih trenutkov, ko je na servis prišla Primorka Karin Pavič, ki je z asom prinesla točke v slovensko Istro.


Najbolj brano