Salonit je (še) premočan

Prvo tekmo četrtfinala slovenskega moškega odbojkarskega pokala so odigrali fantje domačega Gen-I Volleya in kanalskega Salonita. Prvoligaš bo čez teden v Kanalu branil prednost 3:1.

Salonitov  Matic Vrtovec je z nebeškimi skoki prebijal obrambo 
Prvačkovcev. Foto: Igor Mušič
Salonitov Matic Vrtovec je z nebeškimi skoki prebijal obrambo Prvačkovcev. Foto: Igor Mušič
Gen-I Volley : Salonit 1:3

ŠD Prvačina, gledalcev 100 sodnika Jovanović (Komenda) in Kramar (Kamnik); po nizih -16, 20, -11, -15.

Gen-I Volley: Godnič, Krašna, Markič, D. in M. Filiputti, Paliska, Plesec, Križanič, Gregorčič, Rojc. Trener: Matjaž Stanič

Salonit Anhovo: Kuburović, Česnik, Kavčič, Basaneže, Tomić, Peterlin, Čabarkapa, Šarić. Trener: Igor Šimunčić.

Domači drugoligaš je poskrbel, da se je prvoligaš iz Kanala uro in 40 minut pošteno potil. Jedro z izkušnjami iz nekdanjih prvoligaških časov - Andraž Paliska, Vasja Plesec, Jani Godnič, Daniel Filiputti in Tilen Križanič - je začelo z dobrim servisom in prodornim napadom. Do izida 10:11 je Prvačina učinkovito odgovarjala na vsak napad Salonita. Ko je popustil domači servis, je prišla do izraza velika premoč gostov v bloku in na položaju napadalca, kjer je B reprezentant Matic Vrtovec (proizvod Prvačke šole) z nekaj “bombami” postavil stvari na pričakovano mesto.

V drugem nizu so domačini izvrstno odgovorili. Ob dobrih servisih Godniča in Paliske so se v napadu razigrali vsi člani prve postave, počasni napadi od mreže odmaknjenih Kanalcev pa so pogosto končali v obliki obliki uspešnih protinapadov domačih.

V nadaljevanju je kanalski trener Igor Šimunčić okrepil obrambo z Daliborjem Tomićem, servis in igro pri mreži pa z blokerjem Jakobom Kavčičem. Na klop sta morala nerazpoložena Peterlin in bloker Urban Česnik. V napadu so imeli cementarji več rešitev od tekmeca, ki je do izida 5:7 še držal korak, potem pa je izgubil stik s favoritom, ki v četrtem nizu ni več popuščal.

“Gen-I volley po kakovosti že sodi v prvo ligo. Ima štiri prvoligaške igralce z velikimi izkušnjami. Posebej Vasja Plesec in Andraž Paliska sta nam sprva povzročala kar precej težav, a smo se nanju pripravili. Z izjemo drugega niza smo nadzorovali dogajanje,” je povedal trener Salonita Igor Šimunčić.

Njegov prvački kolega Matjaž Stanič pa je dejal: “V drugem nizu smo dokazali, da se lahko kosamo s prvoligašem in v Kanal ne gremo le na izlet. V kritičnih trenutkih se je poznalo, da ima Salonit precej več izkušenj z igranjem pod pritiskom. Ponavljam - pokal je naše revialno tekmovanje. Nimamo česa izgubiti.”


Najbolj brano