S povratniki v zlati sredini

Nogometaši Fame Vipave so po jesenskem delu držali mesto v zlati sredini tretje lige zahod. Nadejajo se, da bodo tam ostali tudi spomladi.

Vipavci (v zeleno belih  dresih) bodo spomladi poskušali biti 
nevarnejši pred tekmečevimi vrati. Foto: Primož Brecelj
Vipavci (v zeleno belih dresih) bodo spomladi poskušali biti nevarnejši pred tekmečevimi vrati. Foto: Primož Brecelj

VIPAVA > Zasedba Šefika Mulahmetovića v zimskem premoru ni doživela občutnih sprememb, nekaj pa vendarle. Jaka Kuhar, ki je bil v prvem delu sezone pogosto član udarne enajsterice, je nogometno srečo medtem poiskal v poljski tretji ligi. Nejc Vidmar je z igrišča presedlal na klop in bo kot pomočnik vpet v trenersko delo pri ekipi, ki bo spomladi močnejša za tri povratnike. Za prvim čuvajem mreže Gašperjem Želkom bo vratarsko konkurenco okrepil Davor Pejakić, ki je bil jeseni registriran za Izolo.

Alen Keranović in Jani Nešković sta povratnika posebne vrste. V bistvu niti nista zapustila Vipave, potem ko sta del jeseni nosila zeleno beli dres, a sta se zavoljo nesoglasij z Mulahmetovićem z ekipo razšla. Kot se je izkazalo, je bila ločitev le začasna. “Določen red in disciplino je treba upoštevati, sicer pa nisem nikomur zaprl vrat. Vsak nogometaš je dobrodošel, ne nazadnje lahko oba prispevata k večji igralni raznovrstnosti na nasprotnikovi polovici,” je o tem povedal Mulahmetović. Vipavci so dosegli vsega deset golov, kar je z naskokom najmanj v ligi, zato je 18 osvojenih točk na 14 tekmah odličen izkupiček

Vipavci si vsekakor želijo, da bi bili pred vrati tekmeca nevarnejši oziroma si ustvarili več priložnosti, vprašanje pa je, kako in s kom priti do želenega učinka. Morda bodo k temu pripomogli posamični vložki Keranovića, ki je bil z dvema goloma najboljši strelec vipavske jeseni. Po drugi strani ne gre zanemariti moštvenega ravnovesja. Vipavci so prejeli vsega 15 golov, kar pomeni, da so dobro zapirali dostope do svojih vrat. Pot do točk je različna, pri čemer velja upoštevati tudi (tretjeligaško) nogometno stvarnost.

Vipavce čaka na začetku pomladi kar zahteven razpored z gostovanjema pri Šenčurju, ki so ga pred začetkom sezone prištevali v širši krog kandidatov za napredovanje, in Svobodo, ki se spogleduje z vrhom. Vmes, 22. marca, bodo doma gostili nepredvidljivo Ilirijo. “Štiri točke na uvodnih treh tekmah bi bile lep dosežek, prav tako ohranitev položaja na lestvici,” je sporočil Mulahmetović.


Najbolj brano