Roza dirka se je prijela

Društvo Gas Vrtejba je na avto-moto poligonu v Vrtojbi priredilo že četrto srečanje deklet, ki jih zanimanje dirkanje z gokarti. Na Roza dirki je med 38 tekmovalkami zmagala Ana Jovanka Koglot.

V Vrtojbi je dirkalo 38 deklet in žena. Foto: Igor Mušič
V Vrtojbi je dirkalo 38 deklet in žena. Foto: Igor Mušič

VRTOJBA > Društvo Gas Vrtejba je na poligon ob nekdanjem mejnem prehodu Vrtojba privabilo 38 deklet in žena ter njihovih družin, saj je bilo poskrbljeno tudi za organizirano zabavo najmlajših.

Ana Jovanka Koglot je za zmago dobila nakupovalni voziček. (Foto: Igor Mušič)

Na stopničke za najboljše so se tokrat povzpele zmagovalka Ana Jovanka Koglot, srebrna Dominika Štrukelj in bronasta Damjana Podberšič, vendar pa tekmovalnost ni v ospredju Roza dirke, ki jo je društvo Gas Vrtejba zastavilo pred štirimi leti, poudarja njegov predsednik Dejan Koglot: “Na poligonu želimo s prireditvami, druženjem in šolanjem popularizirati avto-moto šport in varnost v prometu med otroci, mladino in tudi med dekleti in ženami. Pravilnik Roza dirke je zastavljen tako, da ne zmaga najhitrejša, temveč najbolj natančna voznica, saj za rezultat šteje razlika med najhitreje in najpočasneje prevoženim krogom. V sodelovanju z AMZS bomo osmim izžrebanim udeleženkam Roza dirke omogočili tudi enodnevno vadbo varne vožnje na poligonu AMZS na Vranskem.” Dekleta so sicer na 800 metrov dolgi in deset metrov široki progi vozila z gokarti enakih zmogljivosti. Po organiziranih treningih teden dni pred dirko in po sobotnem uradnem treningu je šlo na osemminutni dirki zares. Čeprav je bila hitrost omejena na 60 kilometrov na uro, med dekleti ni manjkalo borbenosti, tesnih prehitevanj in niti zanašanj vozil, ki so se včasih srečala z zaščitnimi pnevmatikami in travo ob progi.

Na poligonu v Vrtojbi bo ob koncih tedna, ko potekajo mini moto šola za otroke, treningi z latnimi vozili in turistične vožnje z najetimi, živahno še v oktobru in novembru.

Dirkala je tudi članica komisije za ženske v motošportu pri AMZS Sanja Smrdelj. (Foto: Igor Mušič)


Najbolj brano