Roglič zadržal rumeno majico, Pogačar s tretjim mestom skočil na četrto skupno

Španski kolesar Alex Aranburu iz moštva Astana je zmagovalec druge etape jubilejne 60. dirke po Baskiji. Tadej Pogačar je zasedel tretje mesto, Primož Roglič pa je s šestim mestom obdržal rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi.

Primož Roglič Foto: STA
Primož Roglič Foto: STA

BILBAO > Etapa v dolžini 154,8 kilometra v okolici Bilbaa s skupno 2400 višinskimi metri se je razživela v zadnjih dvajsetih kilometrih. Potem ko sta imela na vzponu druge kategorije na La Asturiano s povprečnim naklonom 6,5 odstotka glavno besedo Pogačar in Roglič, je bil v zadnjih desetih kilometrih v ospredju 25-letni Aranburu.

Bask, ki je rojen le nekaj kilometrov stran od cilja, je izkoristil poznavanje terena na 11-kilometrskem spustu s številnimi serpentinami in si z drzno vožnjo prikolesaril miren zaključek.

V cilj je prišel s petnajstimi sekundami prednosti pred zasledovalci in se tako z devetega mesta po ponedeljkovem kronometru povzpel na drugo. Za Primožem Rogličem zaostaja pet sekund.

Tretji v skupni razvrstitvi je Američan Brandon McNulty, ki za Rogličem zaostaja šest sekund, na četrto mesto s 24 sekundami zaostanka pa je skočil Tadej Pogačar.


Najbolj brano