Reli Nova Gorica uspešen za Primorce

Včeraj zvečer se je s svečano podelitvijo v Kromberku končal sedmi Mahle reli Nova Gorica. Kot smo že poročali, je med 103 posadkami iz sedmih držav zmagala češka posadka Ondrej Bisaha Petr Tesinsky. Najvišja mesta so zasedli tujci z najsodobnejšimi štirikolesno gnanimi vozili R5.

Zmagala je češka posadka Ondrej Bisaha  Petr Tesinsky. Foto: Igor Mušič
Zmagala je češka posadka Ondrej Bisaha Petr Tesinsky. Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Do devete od dvanajstih hitrostnih preizkušenj je bila v igri za zmago idrijska posadka Rok Turk - Blanka Kacin s peugeotom 208 R 5, po tem pa je prišlo do nezgode, ki jo je Turk opisal takole: “Pri razmeroma majhni hitrostni sem naredil napako, ki naju je drago stala. S kolesom sem šel preveč na rob in v travi zadel kamen, ki je zdrobil platišče, po tem pa nama je odpadlo kolo in sva se morala ustaviti in ga nadomestiti z rezervnim. Če bi uničila le pnevmatiko in bi platišče zdržalo bi še lahko kaj rešila, tako pa je bil zaostanek prevelik za nadaljevanje boja za absolutno zmago, ki naju je tokrat edino zanimala. Ostaja nam boj za obrambo skupnega vodstva v držlavnem prvenstvu.”

Turk je bil kot najboljši Slovenec peti absolutno, v razvrstitvi državnega prvenstva pa drugi, saj ga je prehitela italijanska posadka Claudio de Cecco - Jean Campeis, ki v našem prenstvu dirka za Hyundai Slovenija.

Tretje mesto za točke DP je zasedla posadka Tim Novak - Uroš Ocvirk, četrto pa presenetljivo mlada zasedba prireditelja, AMD Nova Gorica Denis Mrevlje - Rok Gomizelj.

Mrevlje se je veselil še prvega mesta v konkurenci mladih voznikov oziroma novincev v pokalu Mitropa in v centralni coni evropskega pokala. Dirka je namreč štela tudi za točke teh tekmovanj. Denis se v Novi Gorici še ni tako veselil:

“To je najin največji uspeh v DP doslej. Začela sva s petkovimi tehničnimi problemi, izgubljeno pa sva skoraj nadomestila. Manjkali sta nama le dve sekundi, pa bi na prvem mestu divizije 2 ujela zmagovalca Novaka, a sem vseeno zadovoljen. Pokazala sva vse, kar znava. Sva na tretjem mestu v svoji kategoriji in to bi morala zadržati do konca sezone.”

Izvrstno je dirkal tudi 60-letni domačin Slavko Komel s sovoznikom Darkom Vončino:

“Doma je lepo dirkati, če le ni preveč tehničnih težav. Tokrat je moja 25 let stara opel astra GSI dokaj dobro ubogala in me pripeljala do tretjega mesta v diviziji III. Letos bom odpeljal le še dirko v Idriji. Vmes se moram posvetiti sinu, ki dirka v državnem prvenstvu razreda mimimoto.”

Ob koncu si je najbolj oddahnil že stalni operativni vodja relija Renato Hvala:

“Za nami je obsežno delo. Pri izvedbi relija je v petek pomagalo 280, v soboto pa skoraj 400 prostovoljcev. Imeli smo približno 10.000 gledalcev, nekaj spektakularnih zdrsov, malo zvite pločevine in nič resnih poškodb. Zelo nam je pomagalo glavno pokroviteljstvo podjetja Mahle, plačilo za delo pa je bil lep uspeh posadke našega društva Mrevlje - Gomizelj, pa tudi drugo mesto absolutno Claudia De Cecca nas zelo veseli, saj ga imamo zaradi stalne udeležbe na našem reliju že nekoliko za svojega. Vse skupaj je lepa spodbuda, da z relijem nadaljujemo še naprej.”

Rezultati po kategorijah

Absolutno, evropski pokal, centralna cona

1. Ondrej Bisaha - Petr Tesinsky (Češk, ford fiesta r5) 1,22,26, 2. Claudio de Cecco - Jean Campeis (ItHyundai i 20 R 5) 1:22,38, 3. Krisztian Hideg, Istvan Kerek (Hr, škod fabia r5 1: 22, 55.

Državno prvenstvo

1 De Cecco – Campeis Hyundai Slovenia) 1:22,38, 2.

1. Rok Turk - Blanka Kacin, OPV Spot, Idrija) 1:25,21, 3. Tim Novak - Uroš Ocvirk (opel adam, Dirkalno društvo R) 1:26,53.

Divizija 3

1. Aleš Zrinski - Rok Vidmar (bmw m3, Plamtex sport, 1:28,54, 2. Martin in Miran Mlinar (renault clio rs, OPV šport), 1:32,14, 3. Slavko Komel - Darko Vončina (opel astra gsi, Gas Vrtejba) 1:35,54.

Divizija 2

1. Novak - Ocvir 1:26,53, 2. Denis Mrevlje - Rok Gomizelj (peugeot 208 r2, AMD . Gorica) 1:26,55, 3. Jernej Fakin - Gregor Fakin (peugeot 208 16 v, Gas Kras) 1:28,07.

Divizija 1

1. Martin Štucin - Gregor Maver (škoda felicia kit car, Ajdovščina motorsport) 1:33,44, 2. Alen Lampe - Luka Kuštrin (vw polo, AK Žaba) 1:34,37, 3. Mitja Bratina - Viljem Čibej (citroen AX, Modri dirkač) 1:36, 19.

Pokal yugo

1 Tine Koren - Tjaša Medvešek (Ajdovščina motorsport)1:.43,05, 2 Luka Brus - Nives Cotič (Autosport Jazon) 1:46,32, 3. Jure Kovač - Boštjan Uljančič (Topmotors racig) 1.48,58.


Najbolj brano