Redko kasirajo, a tudi redko zabijajo

Reprezentančni premor je na nogometni Kras prinesel nekaj nenavadnih dogodkov, moštvo pa je kljub menjavi trenerja že v običajnem ritmu. Kidričani si predvsem želijo popraviti napad, medtem ko obramba - enako kot domača - v povprečju prejme manj kot gol na tekmo.

 Foto: STA
Foto: STA

SEŽANA > Uvodni šolski mesec se je za CherryBox 24 Tabor pričel z atraktivnim gostovanjem v Nigeriji, nadaljeval z (ne)pričakovano zamenjavo trenerja Igorja Božiča ter uspešnim štartom novega stratega Dušana Kosiča v gosteh pri Bravu. Nato mu je med tednom idilo prekrižal nekdanji klub Celje, ko je izločil Sežance iz pokalnega tekmovanja. Čeprav gostiteljem na lestvici kaže dokaj solidno, pa bode v oči njihov nikakršen izkupiček na svojem igrišču, kjer so v novi sezoni izgubili prav vse tekme. Domače spodrsljaje so za zdaj resda uspešno nadomeščali na gostovanjih, toda prej ali slej bodo morali pričeti nabirati točke tudi pred svojimi gledalci, sicer bo tudi uvrstitev hitro pričela drseti navzdol.

Teoretično je Aluminij idealen nasprotnik za nov začetek, vendar njegov skromen položaj na prvenstveni razpredelnici ne razkrije celotne zgodbe. Prejel je namreč zgolj sedem zadetkov, kar ga skupaj s Taborom uvršča na tretje mesto najboljših prvoligaških obramb. Drži pa, da se Štajerci mučijo v napadu, kjer so zabili le pet golov oziroma celo dva manj od zadnjeuvrščenega Kalcerja. Enako kot češnjice so tudi gostje med tednom izpadli iz pokala (kljub zgodnjemu vodstvu jih je Koper premagal z 2:1), ampak v zadnjem prvenstvenem nastopu so opozorili nase, ko so pregazili Maribor kar s 3:0. Iščejo učinkovitega strelca v slogu Sežanca Dina Stančiča, ki je letos zadel že štirikrat. Sicer čvrsto sežansko obrambo je nedavno okrepil iz Maribora posojeni Argentinec Ignacio Guerrico, čeprav še čaka na prve igralne minute v Sloveniji.

Vsekakor je srečanje zelo pomembno za oba kluba, katerima bi tri točke pomenile beg iz nevarne cone, medtem ko bi poraz prinesel nove skrbi.


Najbolj brano