Razšli so se z neodločenim izidom

Nogometaši Ankarana Hrvatinov in Aluminija so se v zaostali tekmi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

 Foto: STA
Foto: STA

AJDOVŠČINA > V vetrovni Ajdovščini sta Ankaran in Aluminij pred zaprtimi vrati igrala zaostalo tekmo iz jesenskega dela. Kidričani so bili večino obračuna boljši tekmec in vodili vse do izdihljajev obračuna, ko je Vedran Gerc s svojim prvencem prinesel točko Primorcem.

Prvi polčas so zasluženo dobili Kidričani, ki so bili večji del boljši in konkretnejši tekmec. "Domači" so zagrozili praktično le dvakrat v prvih 45 minutah, ko je Tim Vodeb v 17. minuti z 20 metrov močno sprožil, Luka Janžekovič pa se je žoge toliko dotaknil, da je ta zletela čez gol, v 45. pa se je v priložnosti spet znašel Vodeb, a je žoga končala v kotu.

Zatem pa so začeli nizati priložnosti gosti. V 19. minuti je prvič poskusil Ibrahim Mensah iz bližine z desne strani, v 25. je Marko Nunić sprožil malce z leve strani, v 27. pa je z glavo poskusil še Josip Zeba, vsakokrat pa je bil na mestu Primož Bužan.

V 32. minuti je iz bližine zgrešil cilj Nik Marinšek, sedem minut zatem je Bužan znova dobro posredoval po Mensahovem strelu, isti igralec pa je v 40. minuti povedel Aluminij v vodstvo, potem ko je z glavo zadel po podaji Maria Jurčevića z leve strani.

Gosti so imeli novo lepo priložnost v 47. minuti, ko je Marinšek s 14 metrov žogo poslal malo mimo vrat, tri minute zatem pa je Bužan obranil strel Nunića z glavo iz bližine. V 57. minuti je mimo gola žogo poslal še Denis Šme, 19 minut pozneje pa je Alen Krajnc s 14 metrov zadel še prečko Ankaranovega gola.

V 79. minuti je do novega strela prišel Nunić, strel z desne strani je znova ustavil Bužan. V 90. minuti pa so gostitelji tekme prišli do izenačenja, ko je žoga prišla do Vedrana Gerca, ta pa je malce znotraj kazenskega prostora sprožil in z nizkim strelom premagal Janžekoviča.

Ankarančani bodo v 19. krogu v soboto v Novi Gorici gostili kranjski Triglav, Kidričani pa bodo gostovali v Mariboru.

* Mestni stadion Ajdovščina, brez gledalcev, sodniki: Goričan (Lope pri Poljčanah), Friš (Sladki Vrh) in Perger (Limbuš).

* Strelca: 0:1 Mensah (40.), 1:1 Gerc (90.).

* Ankaran Hrvatini: Bužan, Humar (od 79. Matošević), Pahor, Badžim, Mate, Šolaja (od 63. Smiljanić), Burkić, Suljić, Vodeb, Bordon, Gerc.

* Aluminij: Janžekovič, Jurčević, Šme, Zeba, Jakšić, Petrovič, Vrbanec, Krajnc, Marinšek, Mensah (od 70. Štor), Nunić.

* Rumeni kartoni: Vodeb, Gerc; Zeba.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano