Rajko Hrvat danes po kolajno med lahkimi enojci

Lahki skifist Rajko Hrvat se je na svetovnem prvenstvu v veslanju v Račicah na Češkem uvrstil v današnji finale med lahkimi skifisti. V svoji polfinalni skupini je bil tretji, za finalni nastop pa je optimistično napovedal - boj za odličje.

Rajko Hrvat Foto: Veslaška zveza Slovenije
Rajko Hrvat Foto: Veslaška zveza Slovenije

RAČICE > V polfinalni skupini Rajka Hrvata sta pred tekmovalcem izolskega Arga tekmo končala Švicar Andri Struzina in Urugvajec Bruno Cetraro Berriolo. Še na 1500 metrih je prepričljivo vodil Hrvat, v finišu pa sta ga tekmeca prehitela za nekaj desetink. Iz druge skupine so se v finale prebili Grk Antonios Papakonstantinu, Italijan Gabriel Soares in Francoz Baptiste Savaete.

“Iz mojega zornega kota je bila tekma izpeljana perfektno. Na koncu sem imel tako dobro pozicijo, da mi ni bilo treba finiširati in sem z močmi že varčeval za finale. Enostavno ni imelo smisla, da bi se boril za višjo uvrstitev in upam, da sem tako nekaj moči prihranil za finale,” je po polfinalu povedal Hrvat.

Jasni so tudi načrti za današnji finale. “Zelo pomembno bo, komu bo uspela najboljša regeneracija. Nato bo treba v tekmo brezkompromisno že vse od začetka. Morda po kakovosti malce odstopa Grk, a v finalu nas je šest in računati je treba prav z vsemi. V finalu bo treba tudi verjeti vase in pokazati najboljšo tekmo.”


Najbolj brano