Rad se bo vrnil v Brda

Košarkarski zvezdnik Goran Dragić se je danes prvič mudil v Brdih, sodeč po prisrčnem sprejemu pa se bo gotovo še vrnil. Ob odprtju Vile Vita v Vipolžah so lastniki vaški skupnosti podarili koš, ki bo otroškemu igrišču dal novo razsežnost. Kot posebnega gosta pa so povabili enega od slovenskih športnih junakov.

Goran Dragić je z metom na koš obeležil novo pridobitev igrišča v 
Vipolžah.  Foto: Luka Carlevaris
Goran Dragić je z metom na koš obeležil novo pridobitev igrišča v Vipolžah.  Foto: Luka Carlevaris

VIPOLŽE > Dober glas seže v deveto vas. Vest, da bo Goran Dragić obiskal Vipolže, je danes hitro obkrožila Goriška brda. Tudi mimoidočim je bilo jasno, da se ob živahnem utripu v popoldanski pripeki velja ustaviti in prisostvovati slavnostnemu dogodku. Da gre za zgodovinski trenutek, je poudaril tudi predsednik vaške skupnosti Branko Filej. Še preden je z briškim županom Francem Mužičem spregovoril nekaj priložnostnih stavkov ter pozdravil in obdaril tako in drugače visokega gosta, so Dragića že obkrožili otroci. Spomini na podvige z evropskega prvenstva leta 2017 še zdaleč niso zbledeli. Dragić je bil takrat kapetan slovenske reprezentance in jo kot najkoristnejši igralec zaključnega turnirja popeljal do zgodovinske zlate medalje.

Pri 33 letih že enajst sezon igra v severnoameriški poklicni ligi NBA. Od leta 2015 je član kluba Miami Heat, s klubom s Floride pa ga pogodba veže še eno sezono. V Ameriko se vrača konec avgusta, najbrž bo še naprej razveseljeval privržence moštva Vročice, čeprav se lahko menjave klubskih barv v ligi NBA zgodijo od danes na jutri. Gotovo pa bo Dragić svojo igralsko pot sklenil v Ameriki. “Če bi se vrnil v Evropo, bi moral spremeniti način življenja in treniranja. Ne nazadnje sem se v ligo NBA tudi podal, ker mi tamkajšnji slog igranja bolj ustreza. Sčasoma postaja vse hitrejši, kar je načeloma po mojem okusu. Res pa je, da je z leti težje, treba se je znati tudi prilagoditi,” je povedal Dragić, ki ostaja zelo dostopen. Z nasmeškom je v Brdih delil podpise in se fotografiral z vsakim, ki si je to želel.

“Vem, koliko mi je kot otroku pomenilo, ko nas je na treningu Ilirije obiskal Rašo Nesterović, ki je takrat igral v ligi NBA za Minnesoto. Zaiskrile so se mi oči, želja, da bi nekoč posegel po košarkarskih zvezdah, je postala še bolj izražena. Tudi zato se rad odzovem in pogovarjam z otroki, ki me tako spoznajo tudi po osebnostni plati,” je povedal Dragić, ki se ob košarkarskem kampu na Rogli in družinskem življenju postopoma že pripravlja na novo sezono.


Najbolj brano